ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καβγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για την τροπολογία με τα πρόστιμα (vid)

Άγριος καβγάς Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή για την τροπολογία με τα πρόστιμα (vid)

Αλέξης Τσίπρας| Κυριάκος Μητσοτάκης: Υψηλοί τόνοι επικράτησαν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής (28/04/2017) στην Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη (27/04/2017) στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου.

«ΚΟΚΚΙΝΟ» ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, για την τροπολογία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, την οποία έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Είπε δε σε έντονο τόνο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία. Αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί».

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν έχετε το θάρρος να συζητήσετε την ουσία και όχι τη διαδικασία. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξη του βρίσκονται σε διαρκές βέρτιγκο από τις 7 Απριλιόυ όταν έκλεισε η πολιτική και τώρα κλείνει και η τεχνική συμφωνία. Η αμηχανία και η αγωνία σας είναι έντονη. Μην έχοντας άλλο να πείτε δημιουργείτε θέματα επί της διαδικασίας και αποφεύγετε την ουσία. Είχα πει ότι όταν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και η τρομολογανεία θα γίνει γραφική σας προκαλώ να μιλήσετε επί της ουσίας και όχι της επί της διαδικασίας».

Η δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε την «έκρηξη» του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άρχισε να διαμαρτύρεται κατά του κ. Τσίπρα, με τον τελευταίο να του απαντάει σε οργισμένο τόνο: «Καθήστε κάτω, εδώ δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων!».

Αμέσως προκλήθηκε πανδαιμόνιο, με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να προσπαθεί για αρκετή ώρα να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Δείτε παρακάτω την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Δευτερολογία Μητσοτάκη: «Ποιον εξυπηρετεί η συγκεκριμένη τροπολογία;»

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνοντας τον λόγο μετά τον Αλέξη Τσίπρα διερωτήθηκε «γιατί έρχεται η τροπολογία ως βουλευτική;». Και πρόσθεσε σε αυστηρό ύφος: «Θα την αποσύρετε, θα την καταθέσετε ξανά ως υπουργική με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπως επιτάσσει το σύνταγμα και θα συζητήσουμε επί της ουσίας».

Δευτερολογία Τσίπρα: «Ψαρεύετε στα θολά νερά τς ακροδεξιάς!»

«Η Νέα Δημοκρατία μετατρέπεται σε κόμμα διαμαρτυρίας. Είναι θεμιτό για μια παράταξη που θέλει να προσελκύει τη δυσαρέσκεια και θέλει να ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Μπορεί για κόμματα της τάξης του 3-5% να είναι θεμιτό και όχι για εσάς. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας κ. Μητσοτάκης. Κάποιο βουλευτές της ΝΔ μπορεί να μην ψηφίσουν αλλά τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας ξανά τον λόγο.

Το «καρφί» του Μητσοτάκη: «Μπορεί να κατατίθεται τροπολογία χωρίς έκθεση του ΓΛΚ;»

Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Όταν κλείνατε την ομιλία σας συγκινημένος λέγοντας ότι είστε μέρος του Συντάγματος. Απαντήστε τώρα, το Σύνταγμα προβλέπει ότι δεν μπορεί να κατατίθεται τροπολογία χωρίς έκθεση του ΓΛΚ; Που είναι η επιχείρηση αυτή; Είναι στην Κοζάνη; Ούτε ο βουλευτής της περιοχής στην οποία ανήκει η εταιρεία δεν είχε το θάρρος να την υποστηρίξει. Αν θέλετε να βελτιωθεί το ύφος, τότε αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς θα είστε υπόλογος για τα ερωτήματα που θα δημιουργηθούν».

Λεβέντης: Δεν βλέπω «φως» ούτε με Τσίπρα ούτε με Μητσοτάκη

«Πιστεύω ότι αν δεν έρθουν επενδύσεις και δεν επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες, θα καταρρεύσει η χώρα. Είναι θέμα χρόνου», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Λεβέντης μίλησε για «εσωτερικό οικονομικό εμφύλιο του Τσίπρα» ο οποίος, όπως είπε, παίρνει από τη μία τάξη για να δώσει στην άλλη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι έχουμε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, επειδή έχουμε μία κυβέρνηση «ισχνής δεδηλωμένης».

Έκανε λόγο για μία «μάχη εγωισμών» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και σημείωσε ότι σε συζήτηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε πως και στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κυβερνητική πλειοψηφία από εκείνη που έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

leventis

«Δεν βλέπω "φως" ούτε με τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης και συνέστησε στον λαό «να κάνει υπομονή».

Σχετικές ειδήσεις