ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Ο Ντάισελμπλουμ «έφαγε ξύλο»

Κούλογλου: Ο Ντάισελμπλουμ «έφαγε ξύλο»

Διοργανώνονται «Ντάισελμπλουμ Nights» στις Βρυξέλλες.

«Σαν βρεγμένη γάτα» ήταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ελληνικό ζήτημα, την Πέμπτη (28/04/2017), σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση του επικεφαλής του Eurogroup στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τις δηλώσεις του, ότι οι Νότιοι τα φάγανε στα ποτά και στις γυναίκες. Ο Στέλιος Κούλογλου, στο πλαίσιο συνεντεύξεών του στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 της Κρήτης και στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δήλωσε: «Τον είδα και μετά κι ήταν σαν βρεγμένη γάτα. “Έφαγε ξύλο” από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο από την αριστερά, αλλά και από τους Πράσινους, ακόμη και απ’ τη δική του παράταξη και φυσικά από τη δεξιά με την οποία συνεργάζεται. Ζήτησαν την παραίτησή του».

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε επιπλέον, ότι με αφορμή μια δική του ιδέα, διοργανώνεται στις Βρυξέλλες σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ντάισελμπλουμ Nights». Οι βραδιές αυτές στοχεύουν στην παρουσίαση της πραγματικής κουλτούρας του ευρωπαϊκού νότου, τα τραγούδια και τα φαγητά του, επισήμανε ο ευρωβουλευτής. Θα παρουσιαστούν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος ίσως και η Μάλτα. «Θα καλέσουμε και τον ίδιο για να έρθει και να δει τον βαθύ πολιτισμό των χωρών του Νότου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη στάση προέδρου του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, όπως αποτυπώθηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση, ο Στέλιος Κούλογλου είπε πως ο κ. Ντάισελμπλουμ «υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει συμφωνία».

Σχετικές ειδήσεις