ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί σταδιακά από το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Αποχωρεί σταδιακά από το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Η πλήρης αποστασιοποίηση με τελικό στόχο την αποχώρηση του Β. Βενιζέλου απ’ το ΠΑΣΟΚ(σας έχει έγκαιρα ενημερώσει το Newsbomb.gr) είναι ήδη δρομολογημένη.

Αποκλειστικές πληροφορίες μας, επιμένουν πως η απόφαση αυτή του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να υλοποιείται, σταδιακά μεν, αλλά χωρίς οδό επιστροφής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Β. Βενιζέλος:

- Σε συζητήσεις που είχε και τις μέρες του Πάσχα με πολιτικούς φίλους του και στελέχη προσκείμενα σε αυτόν, επανέλαβε πως είναι οριστική η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όποτε διεξαχθούν.

- Τους τόνισε ακόμα, ότι έχει αποφασίσει πλήρη αποχή απ’ τις κομματικές διαδικασίες, είτε αφορούν στα επικείμενα συνέδρια (της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΠΑΣΟΚ) είτε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.

Οπότε η απουσία του τόσο απ’ την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κ.Ε., όσο και απ’ την Κ.Ο. ήταν απολύτως αναμενόμενη, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν τη στρατηγική που έχει χαράξει. Μεταξύ αυτών και η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ενήμερη των προθέσεών του. Και τονίζει σε συνεργάτες της, ότι «δεν θα είμαι εγώ που θα κάνω το πρώτο βήμα προς την τελική σύγκρουση», εννοώντας ότι μπορεί να ανεχτεί την αποχή Βενιζέλου από κάθε κομματική δραστηριότητα.

Αλλά δεν πρόκειται να ανεχτεί αμφισβήτησή της. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσει ακόμα και σε διαγραφή του.
Υπέρ αυτής της στρατηγικής της Γεννηματά τάσσεται και ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος αποτελεί τον άτυπο σύμβουλό της. Αλλά και ο Βενιζέλος λέει σε δικούς του ανθρώπους, ότι «δεν προτίθεμαι να δώσω εγώ την αφορμή για τη ρήξη, ας το κάνει αυτή»...

Η απόφασή του πάντως για αποχή από συνέδρια και τις άλλες εσωκομματικές διαδικασίες είναι –όπως τονίζουν υποστηρικτές του- δεδομένη.

Θα έχει σίγουρα εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι «υπομονής και σπασίματος νεύρων» μεταξύ της νυν και του τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ...

Σχετικές ειδήσεις