ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τους περιφερειάρχες

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τους περιφερειάρχες

Αλέξης Τσίπρας | Ειδήσεις: Με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (03/05/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της περιφερειακής αυτοδιοίκησης δήλωσε: «Θέλω να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση μαζί σας. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με νηφαλιότητα και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε».

«Δεν θέλω η εισήγηση μου να είναι τυπική», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Έχω την αίσθηση ότι δίνεται σε όλους η ευκαιρία και στην κυβέρνηση, στο πολιτικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση να σχεδιάσει με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι οι αιτίες της κρίσης είναι γνωστές και αναφέρθηκε στο «στρεβλό παραγωγικό μοντέλο του παρελθόντος», το οποίο συνετέλεσε στην κρίση. Ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εκπονήσουν το «νέο σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο, που θα πρέπει να είναι δίκαιο, βιώσιμο και διατηρήσιμο».

Χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα» την παραγωγική ανασυγκρότηση, υπογραμμίζοντας πως το θέμα «δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Αν θέλουμε βιώσιμο μοντέλο, πρέπει να αναζητήσουμε τις αναπτυξιακές και τοπικές δυνατότητες», είπε και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για μοντέλο ανάπτυξης βιώσιμης, διατηρήσιμης και δίκαιης, να δούμε πώς θα κατανεμηθούν και οι πόροι και σε γεωγραφκό επίπεδο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στο παρελθόν οι πόροι κατανεμήθηκαν άδικα.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε στους περιφερειάρχες: «Πιστεύω ότι αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τις δυνατότητες και να ανιχνεύσουμε τις αγωνίες της κοινωνίας, δεν έχουμε άλλο τρόπο παρά μονάχα να απευθυνθούμε σε εσάς, που γνωρίζετε τα προβλήματα και τις δυνατότητες του κάθε τόπου. Που είστε σε επαφή με τους παραγωγικούς φορείς και δεν μπλέκεστε με την καθημερινή μικροπολιτική σύγκρουση, που χαρακτηρίζει το πολιτικό μας σύστημα. Εσείς είστε αυτοί που θα παίξετε σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Διαβάστε περισσότερα θέματα για τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικές ειδήσεις