ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Πάγκαλο… πρωθυπουργό η νέα κρίση με την Τουρκία

Με Πάγκαλο… πρωθυπουργό η νέα κρίση με την Τουρκία
Σε ρόλο πρωθυπουργού βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης...

Σε ρόλο πρωθυπουργού βρίσκεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος με βαρύ παρελθόν ως υπουργός των Ιμίων ανησυχεί πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ για το ρόλο που δύναται να παίξει μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και την επόμενη εβδομάδα.

Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου θα απουσιάζει μέχρι και την άλλη Κυριακή αφού θα συμμετάσχει σε εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις ΗΠΑ.

Ο έτερος δε Αντιπρόεδρος θα λείπει και εκείνος αφού παίρνει μέρος στις εργασίες του Eurogroup.

Πίσω, λοιπόν, στην Ελλάδα μένει ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο γηραιός κ. Πάγκαλος. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πήρε θέση μάχης, αφού δήλωσε στη Βουλή σε συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Κ. Γιώργο Καρατζαφέρη ότι «επίθεση στην Κύπρο σημαίνει επίθεση στην Ελλάδα». Βέβαια, ο συγκεκριμένος έχει κακό παρελθόν αφού η στάση του πριν από 15 ακριβώς χρόνια στη κρίση των Ιμίων έχει χαρακτηριστεί από σκοτεινή μέχρι και εθνικά επιζήμια.

Όπως φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση πάντως θα πρέπει να περίμενε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει μετά την επίσκεψη του υπουργού Αμύνης, κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη στο Ισραήλ στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ισραηλινό ομόλογό του, κ Μπενιαμίν Νετανιάχου και – το κερασάκι στην τούρτα- ήταν η χθεσινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά αμυντικών προγραμμάτων από το Ισραήλ ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε δε πως οι σχέσεις του κ. Πάγκαλου με το Ισραήλ δεν είναι και οι καλύτερες αφού δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχε επιστρέψει ένα μπουκάλι κρασί στον ισραηλινό πρέσβη το οποίο προερχόταν από περιοχή που δεν ανήκει στο Ισραήλ.

Παραλίγο τότε, όπως όλοι θυμόμαστε, να δημιουργηθεί έντονο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών .

Ο κ. Πάγκαλος είχε εξηγήσει τη στάση του χωρίς ωστόσο να ζητήσει ένα είδος συγγνώμης.