ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα

Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα

Στην Ολομέλεια εισάγεται, σήμερα Τετάρτη (17/05/2017), το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης (18/05), ημέρα κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια να ψηφίσει το Σώμα.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία, από τις αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές, το βράδυ της Τρίτης (16/05). Επί της αρχής, «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στα άρθρα «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Επιφύλαξη να δηλώσει την ψήφο της στην επί των άρθρων ψηφοφορία στην Ολομέλεια δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη ΝΔ. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής είπε ότι το κόμμα του καταψηφίζει τα άρθρα, αλλά θα δηλώσει «υπέρ» στο άρθρο 71 για την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των βουλευτών.

Ομαδικά πυρά κατά του νομοσχεδίου

Περισσότεροι από 40 φορείς είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις του επί του πολυνομοσχεδίου στη φάση της συζήτησής του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου συγκέντρωσαν τα πυρά και τις επικρίσεις των κοινωνικών εταίρων, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, το ΤΕΕ, οι εκπρόσωποι των ειδικών μισθολογίων, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκινά στις 10 το πρωί της Τετάρτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ώρα που έξω από τη Βουλή δεκάδες επιστημονικοί φορείς θα διαμαρτύρονται για τους νέους φόρους που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σχετικές ειδήσεις