ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Δεν θα μπω στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Βενιζέλος: Δεν θα μπω στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η έννοια του ψέματος έχει παραφθαρεί επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έχει καταστεί, πλέον, αδύνατη η διάκριση ψέματος και ψευδαίσθησης, μεταξύ απάτης και αυταπάτης», αναφέρει, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για υπεραισιοδοξία του πρωθυπουργού, την οποία αποδίδει «στη συνήθη ανευθυνότητα η οποία εξυπηρετεί μια προφανή σκοπιμότητα: Να δημιουργεί ένα κλίμα τεχνητής προσδοκίας, κυρίως για τους βουλευτές και το στελεχιακό δυναμικό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στη δύσκολη περίοδο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τα μέτρα. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από τη λεγόμενη διαπραγμάτευση που να δικαιολογεί αυτή την αισιοδοξία και τις γραφικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί γραβάτας. Αυτό, όπως είδατε, είχε κοντά ποδάρια, γιατί οδήγησε σε μια δραματικότερη ατμόσφαιρα στις 22 Μαΐου και σε μια βαθύτερη απογοήτευση».

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζει ότι η κυβέρνηση προσεύχεται να πάρει το μικρό συμπλήρωμα του PSI και της αναδιάρθρωσης του 2012.

«Θυμάστε τι έλεγαν για την παρέμβαση του 2012 και ακούτε τι λένε τώρα. Το μόνο όπλο τους είναι η αναδιάρθρωση του 2012. Δεν ζητάνε όμως συγγνώμη. Δεν υπάρχει τσίπα. Η κοινωνία όμως έχει μνήμη», αναφέρει.

Παράλληλα, τονίζει ότι είναι πρακτικά αδύνατον να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία και εκτιμά ότι θα επιδιώξει να φθάσει μέχρι το τέλος του προγράμματος, «διότι μετά θα είναι πια επί θύραις η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που θέλει να τα κληροδοτήσει ως βάρος στην επόμενη κυβέρνηση».

Τέλος, για τα περί εισόδου του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά είναι ένα μίγμα πονηριάς και αφέλειας. «Προφανώς και δεν πρόκειται να μπω», καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις