ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας

Το σχέδιο της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας
Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο τις μειώσεις φόρων...

Μήνυμα αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία επιχείρησε να στείλει με τη χθεσινή του ομιλία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους οι οποίοι θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουν οι πολίτες».

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο τις μειώσεις φόρων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης, με σκοπό την συνολική επανεκκίνηση της Οικονομίας.

«Το λεφτά υπάρχουν ήταν μία ψεύτικη υπόσχεση. Ο λαός ξεγελάστηκε. Ήταν όμως η τελευταία μεγάλη απάτη του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Τα ψέματα όμως τελείωσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς ζητώντας παράλληλα από το λαό να τον εμπιστευτεί.

Το σχέδιο της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας προβλέπει άμεση και δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών. Για όλες τις επιχειρήσεις προτείνει συντελεστή φορολόγησης κερδών 15% , ενώ η υψηλή κλίμακα στο φόρο εισοδήματος προτείνει να μειωθεί στο 40% και σε 3-4 χρόνια σε 30% μέσα, με λιγότερα κλιμάκια.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για επιστροφή του ΦΠΑ στο 19% από το 23% και από το 13% στο 9% και 4,5% για τουρισμό. Προβλέπεται επίσης μείωση του ΦΠΑ σε οικοδομές και κατοικία, όπως και στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει επίσης να μείωση εροδοτικών εισφορών κατά 25%, αλλά και δρακόντειες ποινές για μαύρη εργασία, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «αφορολόγητο» να επιστρέψει στις 12 χιλιάδες ευρώ, ενώ κάποιες φοροαπαλλαγές θα καταργηθούν.

Η ΝΔ προτείνει ακόμη κατάργηση σε δύο χρόνια του επιπλέον συντελεστή στα καύσιμα, καθώς και μείωση των φόρων υπέρ τρίτων έως οριστική εξάλειψή τους.

Ο πρόεδρος της αξιωματική αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για γενικότερη μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος.

Δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα επιδόματα τριτέκνων δεσμευόμενος κυρίως προς την τρόικα ότι η κυβέρνησή του θα έχει βρει ισόποσα χρήματα για τη μείωση του ελλείμματος μέσα από την περιστολή των δαπανών που μπορεί να προέλθουν και από την εργασιακή εφεδρεία όπως την προτείνει η ΝΔ. Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του λέει «όχι» στις απολύσεις στο δημόσιο που όπως προέβλεψε θα φέρει απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα.