ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος και Τζανακόπουλος για Bild: «To δημοσίευμα υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα»

Τσακαλώτος και Τζανακόπουλος για Bild: «To δημοσίευμα υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα»

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απέρριψαν σήμερα, Τρίτη (30/05/2017) το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο η χώρα θα μπορούσε να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

«Η Bild παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών.

«Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή (της δόσης) δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία», είπε.

Την ίδια ώρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Reuters, δήλωσε: «Δεν ισχύει. Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου» ενώ ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Σχετικές ειδήσεις