ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλωμενάκης: Τεράστιο σκάνδαλο η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Μπαλωμενάκης: Τεράστιο σκάνδαλο η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Μαραθώνια αναμένεται η κατάθεση του προφυλακισμένου, πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία, την περίοδο 1997-2014.

Επιμέλεια: Διονυσία Προκόπη

Ο Ανδρέας Μαρτίνης θα παρουσιαστεί στην Εξεταστική την ερχόμενη Πέμπτη (08/06/2017) και η κατάθεσή του εκτιμάται ότι θα κρατήσει «παραπάνω από δυο-τρεις συνεδριάσεις», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Ο κ. Μπαλωμενάκης χαρακτήρισε τεράστιο σκάνδαλο τη μεταβίβαση του νοσηλευτηρίου σε ιδιωτικά συμφέροντα, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

«Έχουμε ένα νοσοκομείο, ένα κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε με δωρεά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πολλαπλώς ευνοήθηκε, χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο διαχρονικά, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, οι οποίες αποτυπώνονται ανάγλυφα σε μια δικογραφία που έχει έρθει στη Βουλή και από ένα σύνολο εγγράφων και στοιχείων, τα οποία περιέρχονται σιγά σιγά στη γνώση μας. Έχουμε, λοιπόν, και τη μεταβίβαση αυτής της περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα μεθοδευμένα. Σ’ αυτή τη διαδικασία μεταβίβασης ενεργότατο ρόλο έχουν παίξει τουλάχιστον τρεις υπουργοί. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό που σας λέω, με την έννοια ότι αν δεν υπήρξαν συγκεκριμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις πρώτον, συγκεκριμένες καλύψεις δεύτερον, δεν θα ήταν δυνατή αυτή η γιγαντιαία μεταφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι κομβικό πρόσωπο σε αυτήν την ιστορία, «διότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο στοιχείων που μπορεί να μας προσκομίσει», δήλωσε ο κ. Μπαλωμενάκης, προσθέτοντας ότι «η περίφημη φράση που λέγεται συχνά ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, δεν είναι μονοσήμαντη, δηλαδή δεν σημαίνει ότι ένας ο οποίος είναι υπό κατηγορίαν δεν μπορεί να καταθέσει και να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία τα οποία καταθέτει. Σημαίνει ότι, αυτά τα στοιχεία τα οποία καταθέτει, θα πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία, από μόνα τους δεν αρκούν».

Ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν» για υπόθεση «μίζας» έχει κληθεί από την Εξεταστική για «να ξεκαθαρίσει αυτά που έχει πει σε τρεις διαδοχικές καταθέσεις του και αποκαλύπτει πράγματα, γεγονότα, παρεμβάσεις. Αυτό θα πρέπει να το εξειδικεύσει και να τα τεκμηριώσει, με ονόματα και με στοιχεία, διότι λέει "ο τάδε υπουργός, για παράδειγμα, με πίεσε να κλείσω, ο Λοβέρδος συγκεκριμένα με πίεσε να κλείσω την αντιδικία με τον Βγενόπουλο"».

«Εμείς ξέρουμε από τα στοιχεία όλα και εκ του αποτελέσματος ότι αυτός ο συμβιβασμός ήταν ετεροβαρής, ήταν επιζήμιος για το "Ντυνάν", του έδωσε τη χαριστική βολή. Ισχυρίζεται (ο κ. Μαρτίνης) λοιπόν ότι δέχθηκε πιέσεις. Πρέπει να μας πει ονόματα, γεγονότα, και να προσκομίσει στοιχεία. Αν όμως τεκμηριώσει αυτά που λέει, είναι σημαντικά στοιχεία. Και βεβαίως θα συνδυαστούν και με τα υπόλοιπα στοιχεία» υπογράμμισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις