ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Κίνδυνος για την Ελλάδα ένα νέο φιάσκο στο Eurogroup

Χατζηδάκης: Κίνδυνος για την Ελλάδα ένα νέο φιάσκο στο Eurogroup

«Αδιανόητη και επικίνδυνη για την Ελλάδα», θεωρεί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, τηn πιθανότητα «να μη βρεθεί μία λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις-Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «η διαπραγμάτευση συνέπεσε με τον προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία».

Ο κ. Χατζηδάκης υποστηρίζει ότι «οι δανειστές πρέπει να κάνουν αυτά που έχουν υποσχεθεί για το χρέος, ήδη, από το 2012», ωστόσο, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει κάνει δύο μεγάλα λάθη: «Πρώτον, δεν έχει μία αξιόπιστη στάση και δεύτερον, καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις για λόγους εσωτερικής πολιτικής».

Ερωτηθείς για το «αν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από τα μνημόνια χωρίς τη ρύθμιση του χρέους», ο Κ. Χατζηδάκης απάντησε:«Το χρέος δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας. Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις