ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στην κυβέρνηση από τον αέρα νίκης του Σαμαρά!

Πανικός στην κυβέρνηση από τον αέρα νίκης του Σαμαρά!
Απολύτως ικανοποιημένος εμφανίζεται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατία από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου...

Απολύτως ικανοποιημένος εμφανίζεται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατία από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε εκ νέου εκλογές και καθαρές λύσεις με ισχυρή λαϊκή εντολή, ενώ επέλεξε να απαντήσει στην ουσία όλων των ερωτημάτων -χωρίς υπεκφυγές- δηλώνοντας βέβαιος για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση, επανέφερε το αίτημα για έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα και δεσμεύθηκε εκ νέου για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία ώστε να μάθουμε όλοι, πως μπήκαμε στο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δε δίστασε ακόμη να κλείσει την πόρτα στην Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και στον Γιώργο Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για «συμμαχία των προθύμων», ενώ «έκοψε δια παντός» κάθε συζήτηση για τις σχέσεις του με τον τέως πρωθυπουργό, δηλώνοντας ευθέως πως είναι πολύ καλές και πως ο Κώστας Καραμανλής είναι «πολύτιμος».

«Αμήχανα» πυρά Βενιζέλου

Η εμφάνιση Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, η έλλειψη λαθών, οι ψύχραιμες και καθαρές απαντήσεις αλλά και ο δημοσκοπικός αέρας -τον οποίο δεν έδειξε να επιθυμεί να καπηλευθεί ο αρχηγός της «γαλάζιας» παράταξης-έφεραν την αντίδραση της κυβέρνησης, δια του αντιπροέδρου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος και χαρακτήρισε οδυνηρή έκπληξη τη συνέντευξη Σαμαρά υπογραμμίζοντας πως ότι λέγεται έχει οικονομικές συνέπειες για τη χώρα.

«Η γλώσσα της αλήθειας δεν ειπώθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός των Οικονομικών, που επέλεξε να αφιερώσει μεγάλο μέρος από τις χθεσινές του δηλώσεις σε μια προσπάθεια αποδόμησης του Αντώνη Σαμαρά.

Η Συγγρού πάντως φαίνεται πια να αναμένει την όξυνση της αντιπαράθεσης και αντιμετωπίζει τις κυβερνητικές επιθέσεις ως «παραληρήματα», συνεπεία της αποτυχίας της πολιτικής που ασκείται.

«Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος βρίζει, ο κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σε αυτά που βλέπει και ακούει», σχολίασε μάλιστα χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Βενιζέλος ζει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα!

Η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν προτίθεται πάντως να σιωπήσει όπου αντιμετωπίζει μελανά κυβερνητικά σημάδια.
«Αν, ο κ. Βενιζέλος νομίζει ότι κάθε φορά που επικοινωνεί με τον κ. Σαμαρά, θα εξασφαλίζει τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα!», σημείωσε μάλιστα αιχμηρά η ΝΔ, απαντώντας στις σχετικές βολές τους αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο κος Σαμαράς έχει την ίδια ενημέρωση για τα τεκταινόμενα με τον πρωθυπουργό.