ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό συμβούλιο της… τελευταίας στιγμής συγκαλεί την Τρίτη (13/6) ο Τσίπρας

Υπουργικό συμβούλιο της… τελευταίας στιγμής συγκαλεί την Τρίτη (13/6) ο Τσίπρας

Σε υπουργικό συμβούλιο της τελευταίας στιγμής, μόλις δυο 24ωρα, πριν την κρίσιμη διάσκεψη του Eurogroup της 15ηςΙουνίου, προχωράει ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός.

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης (13/6), θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, αλλά και ο συμβιβασμός που θα προσπαθήσει να κυνηγήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να αποφύγει οπωσδήποτε μια μετακίνηση της συζήτησης για τις 22 Ιουνίου και θέλει να εξασφαλίσει μια συμφωνία με… υποχωρήσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών.

Να υπενθυμίσουμε πως το ερχόμενο Eurogroup είναι υψίστης σημασίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκεί θα παρευρίσκεται και η ισχυρή κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 13:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχει η πιθανότητα μετά τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικώ, Μπρουνό Λε Μερ, ο τελευταίος να έχει σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ευρωπαίους ηγέτες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους προσκείμενους στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στο τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, ως τελευταίο στόχο της διαπραγμάτευσης, να συμπεριληφθούν διατυπώσεις που να αφήνουν ανοιχτό το σενάριο ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, αλλά και να δοθεί ένα πλαίσιο, που να βοηθά τις αναπτυξιακές πολιτικές.

Σχετικές ειδήσεις