Δημοκρατική Συμπαράταξη: Γιατί κατηγορούν την ιστοσελίδα της Βουλής για κυβερνητική προπαγάνδα

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Γιατί κατηγορούν την ιστοσελίδα της Βουλής για κυβερνητική προπαγάνδα

«Ο θεσμός του Κοινοβουλίου δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να αποτελεί μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας», σημειώνει με ανακοίνωσή της την Πέμπτη (15/06/2017), η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφορικά με τη χθεσινή (14/6) ανάρτηση -ερώτημα προς τα κόμματα- στην ιστοσελίδα της Βουλής, με τίτλο «τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει ότι παραβιάστηκε ευθέως αυτή η αρχή και υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει και να συμμετάσχει σε τέτοια παιχνίδια, που αναιρούν ακόμη και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών», αλλά «ούτε και θα δεχτεί τον ρόλο του διαγωνιζόμενου σε θέματα εκθέσεων που επιλέγει ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του».

Η ιστοσελίδα της Βουλής εγκαινίασε εδώ και λίγες ημέρες ειδική στήλη με το θέμα της ημέρας. Χθες, Τετάρτη (14/06/2017), το θέμα της ημέρας είχε τίτλο «Τι επιδιώκει η Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup μετά την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από τη Βουλή».

Σύμφωνα με το κείμενο που ακολουθούσε, «μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή, στις 18 Μαΐου και στις 9 Ιουνίου 2017, όλων των προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και την υπερψήφιση των αντίμετρων της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, συνεδριάζει αύριο στο Λουξεμβούργο το Eurogroup (άτυπη συνδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης) με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα».

Στο κείμενο είχαν παρατεθεί όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.