Τσίπρας σε Παυλόπουλο για Eurοgroup: «Δόθηκε σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές» (vid)

Τσίπρας σε Παυλόπουλο για Eurοgroup: «Δόθηκε σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές» (vid)

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», τόνισε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε σήμερα, Παρασκευή (16/06/2017) για τα αποτελέσματα του Eurοgroup.

«Δόθηκε ένα σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως καθοριστικό πρώτο βήμα για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Δεν χρειάζεται χαλάρωση, αλλά ένταση των προσπαθειών για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup υπάρχει «σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που, όμως, θα μεταφραστεί και στο επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των μεγάλων πληγών της κρίσης».

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία που είχε η ανάπτυξη συμμαχιών για την προώθηση των ελληνικών αιτημάτων, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στο Κυπριακό και των συνομιλιών που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό πως «η απόφαση είναι αφετηρία της θετικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την κρίση».

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι θέλει να διαδραματίσει το δικό της ρόλο», τόνισε.

Δείτε το βίντεο: