ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Να απαντήσει ο Καμμένος για την υπόθεση Γιαννουσάκη

ΝΔ: Να απαντήσει ο Καμμένος για την υπόθεση Γιαννουσάκη

Καίρια ερωτήματα θέτει, η Νέα Δημοκρατία στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με αφορμή δημοσίευμα για μυστικές συναντήσεις του Πάνου Καμμένου με πρόσωπο της υπόθεσης Noor 1, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εφημερίδα του Σαββάτου, ο κ. Καμμένος φέρεται να έχει συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Η αντιπολίτευση, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, αναφέρεται στην «εκκωφαντική σιωπή» και ζητά απαντήσεις για την υπόθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Πέρασαν 24 ώρες από το δημοσίευμα της Εφημερίδας “Καρφί” που εμπλέκει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή σε μια άκρως σκοτεινή υπόθεση.

Η σιωπή των δύο Υπουργών και της Κυβέρνησης συνολικά είναι εκκωφαντική.

Ο κ. Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με σαφήνεια: συνομίλησε ή όχι με τον κρατούμενο ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;

Ο κ. Κοντονής πρέπει, επίσης, να απαντήσει: έχει ή όχι οποιαδήποτε σχέση με τους εκβιαστικούς διαλόγους που περιγράφει το δημοσίευμα;

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις τώρα».

Η απάντηση Καμμένου:

«Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό» τονίζει ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις