ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφάχτηκαν» Τσίπρας - Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου - Δείτε το βίντεο

«Σφάχτηκαν» Τσίπρας - Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου - Δείτε το βίντεο

Με αιχμές μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ξεκίνησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Τσίπρας, αφού ρώτησε για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι η συμφωνία (σ.σ. στο Eurogroup) μάς δίνει μια ανάσα για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε.

Τότε η κ. Γεννηματά, πήρε την... πάσα και του απάντησε: «Ανάσα δεν ξέρω αν θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στο λαιμό μάς την έχεις βάλει».

«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δύο καινούρια μνημόνια, οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε ένα χρόνο» (σ.σ. εννοώντας όταν θα έχει τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, καθώς στο Καστελόριζο είχε ανακοινωθεί το πρώτο από τον Γιώργο Παπανδρέου).

«Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπά η καρδιά της ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες», ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας: «Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει απ' όλους μας αυτήν τη στιγμή είναι η ειλικρίνεια. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιες είναι οι προοπτικές του, τι πραγματικά μπορεί να γίνει για τον κόσμο. Λοιπόν, δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από δω και πέρα είναι τί γίνεται...».

«Από δω και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Εγώ ετοιμάζω σχέδιο γι' αυτό, οπότε θα μου πεις κι εσύ τι έχεις στο μυαλό σου», είπε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να της απαντά ότι θα της πει με μεγάλη προσοχή. «Άλλωστε με έχεις καλέσει και στο συνέδριο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Βεβαίως. Θα έρθεις;», ρώτησε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να το αφήνει ανοικτό, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει στο τέλος του μήνα, οπότε και πραγματοποιείται το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δείτε το βίντεο με όλο το διάλογό τους:

Σχετικές ειδήσεις