ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Τι απαντά το Μαξίμου στη ΝΔ για τον αριθμό των αδειών

Τηλεοπτικές άδειες: Τι απαντά το Μαξίμου στη ΝΔ για τον αριθμό των αδειών

«Η γνωμοδότηση του ΕΣΡ για 7 τηλεοπτικές άδειες βάζει ταφόπλακα στην άποψη της Νέας Δημοκρατίας και των λοιπών συνηγόρων των καναλαρχών περί δυνατότητας παροχής απεριόριστων αδειών», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Στις 29 Μαρτίου 2016, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στη Βουλή: "Σταματήστε να θέλετε να δώσετε μόνο τέσσερις άδειες. Δεν βλέπετε πως αυτό το σχέδιο αναζωογονεί τη διαφθορά; Δώστε απεριόριστο αριθμό αδειών γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να θωρακιστεί η ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας". Σήμερα, 6 Ιουλίου 2017, το ΕΣΡ -με τη γνωμοδότησή του- βάζει «ταφόπλακα» στην άποψη της ΝΔ και των λοιπών συνηγόρων των καναλαρχών περί δυνατότητας παροχής απεριόριστων αδειών», επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Και συνεχίζουν: «Περιμένουμε από την «ηχώ των καναλαρχών» να «καταδικάσει» την Ανεξάρτητη Αρχή, που «δεν θωρακίζει την ελευθερία του λόγου, των μέσων και της δημοκρατίας». Μακάρι, οι φύλακες της «αεροπειρατείας» να είχαν λίγη παραπάνω γνώση».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου για την απόφαση του Ε.Σ.Ρ. για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και τη σχετική ανακοίνωση του κ. Παππά.

«Μετά τον ενταφιασμό του αντισυνταγματικού νόμου του αποτυχημένου Υπουργού καναλάρχη κ. Παππά από το ΣτΕ, το Ε.Σ.Ρ. βάζει την ταφόπλακα στην μελέτη της Φλωρεντίας που προέβλεπε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», είπε η κα. Ασημακοπούλου και πρόσθεσε: «Είναι, πλέον, σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό. Σε κάθε περίπτωση, “έχουν γνώση οι φύλακες ...“».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις