ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Όταν διαπραγματεύεσαι με σχέδιο, καταφέρνεις νίκες!

Τσίπρας: Όταν διαπραγματεύεσαι με σχέδιο, καταφέρνεις νίκες!

Στην κατοχύρωση της ελληνικής ονομασίας προέλευσης της φέτας στην Ιαπωνία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τονΥπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει τη μάχη διεκδίκησης της ονομασίας προέλευσης της φέτας, καταγγέλλοντας σε επίπεδο ευρωπαϊκών οργάνων τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί με τον Καναδά και την Νότια Αφρική. Αμέσως υπήρξε δέσμευση για την έναρξη διαλόγου αναθεώρησης των συμφωνιών αυτών. Ως αποτέλεσμα των επίμονων κυβερνητικών ενεργειών ήρθε η κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης στην περίπτωση της Ιαπωνίας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε σχετικά: «Όταν ξεκινήσαμε αυτή την διαπραγμάτευση είχαμε βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο ουσιαστικά να χάσουμε την ονομασία προέλευσης, και το θεωρούσανε μάλιστα και ως δεδομένο ότι θα τη χάσουμε. Και νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν κανείς διαπραγματεύεται με σχέδιο, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και δεν δέχεται ό,τι η άλλη πλευρά του παρουσιάζει ως δεδομένο και επιμένει, καταφέρνει να πετυχαίνει νίκες. Νομίζω, ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη».

Σχετικές ειδήσεις