Τζανακόπουλος: Η απόφαση για την Ηριάννα καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης

Τζανακόπουλος: Η απόφαση για την Ηριάννα καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης

«Η Δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης», δήλωσε την Τρίτη (18/07/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του Εφετείου Αθηνών να απορρίψει το αίτημα της 28χρονης Ηριάννας να αποφυλακιστεί.

«Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Διαβάστε ΕΔΩ για τον ανοικτό πόλεμο της κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις οικονομικές εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές, όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι» και πρόσθεσε: «Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και επτά χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ακόμη πως η απόφαση για την έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από συμβουλές των οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών.

«Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο, θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η απόφαση θα παρθεί, αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.