ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Καλλιάνου κατά Τσίπρα: Οι 15 λόγοι που θα έπρεπε να ντρέπεται

Πυρά Καλλιάνου κατά Τσίπρα: Οι 15 λόγοι που θα έπρεπε να ντρέπεται

«Αλέξη, αν ήμουν στη θέση σου θα κοίταζα να φύγω... μακριά»

Δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπολύει ο αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καλλιάνος αναπτύσσει 15 λόγους για τους οποίους ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε – όπως τονίζει – να ντρέπεται και τον καλεί να φύγει... μακριά!

«Κάνατε μεγάλο κακό στην Ελλάδα μας! Θέλουμε να απαλλαγούμε από εσάς», τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καλλιάνου:

«Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσίπρα, θα κοιτούσα ευθύς αμέσως να κάνω τα εξής:

1. Να δημιουργήσω νέες θέσεις εργασίας διότι οι νέοι άνθρωποι με πτυχία, ζούνε μέσα στη δική τους κατάθλιψη, ενώ χιλιάδες άλλοι φεύγουν για το εξωτερικό. Θα καταλάβετε παρακάτω πως θα επιτευχθεί αυτό.

2. Να δημιουργήσω ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον με χαμηλότερους συντελεστές ώστε να μας εμπιστευτούν δυνατοί επιχειρηματίες. Είμαστε η χώρα της ΝΑ Ευρώπης με τους πιο αυξημένους συντελεστές. Ούτε επενδυτικό κουνούπι δεν θα περάσει από πάνω μας. Έχει στηθεί ο κ. Τσίπρας σας "σκιάχτρο" και διώχνει τους πάντες.

3. Να πατάξω αυτό το "καρκίνωμα" της γραφειοκρατίας και των νομικών αγκυλώσεων ώστε ο κόσμος να μην "αργοπεθαινει" καθημερινά στα σκαλοπάτια των δημοσίων οργανισμών.

4. Να αντικαταστήσω τους "σφραγιδοφόρους" στα διάφορα τμήματα του δημοσίου με ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους που έχουν πτυχία, γνωρίζουν άριστα υπολογιστές και επομένως μπορούν να προωθήσουν τις εργασίες τους τάχιστα. Οι "σφραγιδοφόροι" πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλους τομείς που θα είναι πιο αποτελεσματικοί.

5. Να μπορέσω να προστατεύσω μεγάλη μερίδα δανειοληπτών (ιδιωτών η επιχειρηματιών) που δεν μπορούν πλέον λόγω των περικοπών η της φορολογίας να πληρώσουν τις δόσεις τους, όσο και αν θέλουν να είναι σωστοί. Αντίθετα, τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή αυτούς που έχουν χρήματα αλλά από μαγκιά δεν πληρώνουν, να τους κάνω να προσέλθουν να πληρώσουν ακαριαία. Πρέπει όμως να βρεθούν ποιοι είναι αυτοί. Όπως πρέπει να εντοπιστούν και οι φοροφυγάδες. Αλλά πιστέψτε με, με τέτοιους φόρους και εισφορές οι φοροφυγάδες θα πληθαίνουν εκθετικά.

6. Να ελαφρύνω τα νοικοκυριά. Είτε μέσω της μείωσης του ενφια, είτε μέσω της μείωσης της φορολογίας, είτε μέσω της δυνατότητας που θα δώσω στα μέλη τους που είναι άνεργα ώστε να αναζητήσουν πραγματική εργασία.

7. Να ανοίξω αρκετά επαγγέλματα. Διότι μπορεί να θέλω να προσφέρω κάπου και να έχω φρέσκες ιδέες αλλά να αναγκάζομαι να περιμένω αρκετά χρόνια μήπως πάρω άδεια από κάποιον άλλον η να πληρώσω πολλά για να πάρω αυτή την άδεια. Προφανώς, όλα αυτά θα γίνουν με λεπτούς χειρισμούς ώστε να υπάρξουν αδικίες. Όπως και να έχεις όμως ζούμε σε μια χώρα του δυτικού πολιτισμού που έχει ακόμη κλειστά επαγγέλματα.

8. Να δώσω κίνητρα σε νέους αγρότες (χαμηλότερες φορολογίες, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, χρήματα από κονδύλια που δεν αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ) ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην περιμένουν έξω από τα βουλευτικά γραφεία ώστε να διοριστούν στο δημόσιο αλλά αντιθέτως να προσφέρουν τα μέγιστα στην πρωτογενή παραγωγή και στα μέρη όπου γεννήθηκαν.

10. Να κάνω πραγματικές ιδιωτικοποιήσεις και ειδικά σε οργανισμούς οι οποίοι είναι ελλειματικοί, εξασφαλιζοντας όμως την εργασία στους ήδη υπάρχοντες με χρήματα τα οποία θα τους ικανοποιούν.

11. Να κάνω επενδύσεις αμέσως. Για παράδειγμα να ενοικιάζω μεγάλες εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο, για 50 η 100 χρόνια, με ένα καλό αντίτιμο για το δημόσιο, ώστε να έρθουν επενδυτές και να φτιάξουν επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Τώρα, αυτές οι εκτάσεις, παραμένουν σκουπιδότοποι.

12. Να δώσω βαρύτητα στους τρεις μεγαλύτερους πυλώνες της χώρας μας. Στην Παιδεία, την Υγεία και στον Τουρισμό. Ολοι αυτοί οι πυλώνες πρέπει να λειτουργούν άριστα αν δεν θέλουμε να είμαστε Νιγηρία η Ζαΐρ. Στην Υγεία με προσλήψεις προσωπικού εκεί που χρειάζεται και πιο καθαρές-όμορφες εγκαταστάσεις, στην Παιδεία με αξιολόγηση του προσωπικού και οργάνωση από την αρχή βασιζόμενοι στα δεδομένα ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών (για όλες τις βαθμίδες) και στον Τουρισμό με κίνητρα για νέες επενδύσεις μιας και αυτός ο πυλώνας βοηθάει αρκετά την οικονομία της χώρας μας.

13. Να κάνω αξιολόγηση στο δημόσιο. Ώστε αυτοί που πραγματικά μπορούν να ανεβαίνουν βαθμίδες γρηγορότερα. Αυτοί που είναι "νεκρά φορτία" για οποιοδήποτε λόγο, μέσω της κινητικότητας, να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά.

14. Να εφαρμόζεται η αξιοκρατία, η δημοκρατία, η ισοπολιτεία, η ισονομία και η αριστεία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.

15. Να μην ξανασχοληθώ με την δικαιοσύνη, ούτε και να επεμβαίνω σε αυτή. Όλες οι προηγμένες χώρες πηγαίνουν μπροστά λόγω της διάκρισης των εξουσιών. Δεν θα είμαι τύραννος, ούτε και δικτάτορας.

Να είστε σίγουροι, πως αν τα έκανα όλα αυτά, ενδεχομένως κάποιους αρχικά ελαφρώς να τους δυσαρεστούσα αλλά πιστέψτε με, όταν πολύ γρήγορα θα άρχιζε να φαινόταν ότι είμαστε μια σοβαρή χώρα που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις και προοπτικές για μια ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, τότε, πολύ γρήγορα, θα ήμουν εκείνος ο άνθρωπος που πράγματι θα ήθελε το καλό της πατρίδας του.

Και έχω ακόμη εκατοντάδες πράγματα να σας πω, αλλά καλό θα ήταν να αρχίσουμε από τα βασικά. Αυτά που δεν σκέφτεται ο κ. Τσίπρας γιατί σε κάθε ένα από αυτά πράττει τα εντελώς αντίθετα. Δείτε τα πάλι ένα ένα. Τα εντελώς αντίθετα γίνονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Και τάχα μας κοροϊδεύουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Πώς θα έρθουν καλύτερες μέρες σκληροπυρηνικοί αριστεροί σύντροφοι, που δήθεν διαπραγματεύεστε εντίμως αλλά έχετε βάλει το δάχτυλο στο μέλι και κοντεύετε να μασήσετε ακόμη και το ίδιο σας το δάχτυλο;

Πατριώτης είμαι όταν βιάζομαι να επιτύχω όλα τα παραπάνω και ακόμη πιο πολλά. Όχι όταν γονυπετώς ψηφίζω ότι μου λένε οι δανειστές, οι οποίοι με τη σειρά τους μου τα ζητάνε επειδή εγώ καθυστερώ επίτηδες γιατί δείχνω ότι μάχομαι.

Κάνατε μεγάλο κακό στην Ελλάδα μας! Θέλουμε να απαλλαγούμε από εσάς!

Σχετικές ειδήσεις