ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος εναντίον ΝΔ: Χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη ως πολιορκητικό κριό εναντίον μας

Κατρούγκαλος εναντίον ΝΔ: Χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη ως πολιορκητικό κριό εναντίον μας

Γιώργος Κατρούγκαλος | Ειδήσεις: Σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει μέσω συνέντευξής του το Σάββατο (22/07/2017) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για επικρίσεις σε βάρος δικαστικών.

«Η ΝΔ είναι αυτή που επιχειρεί, κατά συνταγματικά ανεπίτρεπτο τρόπο, να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως πολιορκητικό κριό εναντίον μας», αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος και προσθέτει: «Ο δικαστής δεν είναι το στόμα που διαβάζει τον νόμο. Πρέπει να τον ερμηνεύει, και υπάρχουν περιπτώσεις δεκτικές προοδευτικής και συντηρητικής ερμηνείας από καλόπιστους και τίμιους εφαρμοστές του δικαίου. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να τελούν δικαστικοί λειτουργοί υπό εργαλειακή εξάρτηση από ένα κόμμα».

Ο ίδιος, εξάλλου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα υποστηρίζοντας ότι «οι ελίτ στην Ελλάδα και το πολιτικό κατεστημένο περιφρονούν και φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και θέλουμε να έχει το λόγο για όλα τα σημαντικά ζητήματα».

Σε ερώτηση για το αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «σπάσει» πριν από το τέλος της τετραετίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει ότι «οι ΑΝΕΛ αποτελούν αξιόπιστο και "μπεσαλή" σύμμαχο, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μας».

Σχετικές ειδήσεις