ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Κυβέρνησης εθνικής ανάγκης

Μπακογιάννη: Κυβέρνησης εθνικής ανάγκης
Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας...

Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας ότι παίζουν το παλιό κομματικό θέατρο σκιών.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την πρότασή της για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και με μέλη πολιτικούς και τεχνοκράτες.

«Στην κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά», τονίζοντας επίσης πως ακόμα και στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη που θα ήταν διατεθειμένα να συμμετάσχουν .

«Αν δεν σχηματιστεί μία τέτοια κυβέρνηση, τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα επιβάλει ο λαός μετά από εκλογές», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι είναι διατεθειμένη μετεκλογικά να συνεργαστεί με οποιονδήποτε στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενώ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στον Αντώνη Σαμαρά.

Η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο μετά από αξιολόγηση και όχι με κομματικά κριτήρια, και ζήτησε το κλείσιμο εκείνων των οργανισμών που χαρακτήρισε "άχρηστους".