ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί προς κυβέρνηση: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής

Μοσκοβισί προς κυβέρνηση: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν θα πρέπει να επαναπαύεται αναφορικά με τις συμφωνίες και τις μεταρρυθμίσεις που έχει κληθεί να υλοποιήσει, έστειλε το πρωί της Τρίτης (25/07/2017) ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ» - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση και επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγοράς. Περνάει πλέον σε μία νέα φάση η σχέση της με την ευρωπαϊκή κοινότητα», είπε ο κ. Μοσκοβισί απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής και θα πρέπει να συνεχιστούν οι σοβαρές προσπάθειες».

Ο Γάλλος Επίτροπος σημείωσε, εξάλλου, πως «η βελτίωση της Ελλάδας είναι εκπληκτική, αλλά οι σοβαρές προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν».

Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Κομισιόν στην Ελλάδα και τόνισε πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας».

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: «Ό,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο και περιμένουμε από τους εταίρους να κάνουν αυτό που πρέπει για το ελληνικό χρέος».

«Υπάρχει πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα πρέπει να γίνουν όταν έρθει ο καιρός οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά των εταίρων», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Πιερ Μοσκοβισί για ό,τι έχει κάνει για την Ελλάδα. «Να ξέρετε ότι αυτό που κάνατε εσείς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χώρα μας αφορά την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Αν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα έβλαπτε τόσο την ΕΕ όσο και την Ευρωζώνη», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές επαφές με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Σχετικές ειδήσεις