ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα: «Κάνατε τους αστυνομικούς ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα»

Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα: «Κάνατε τους αστυνομικούς ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα»

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδήσεις: Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα ζητήματα της δημόσιας τάξης εξαπέλυσε την Παρασκευή (28/07/2017) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος ειδικότερα στο πρόσφατο περιστατικό της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος που έκανε πορεία στα Εξάρχεια με καλάσνικοφ. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και ο πρόεδρος της Βουλής να κλείνει το μάτι. Θα στείλω επιστολή και θα του ζητήσω γραπτές απαντήσεις για το τι έγινε. Υπάρχει μια εξοργιστική ανοχή στις αναρχικές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Όταν ανεχόμαστε ένα ΚΕΠ αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πλατείας, καταλήψεις, εμπόριο ναρκωτικών, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, όλο αυτό μας βολεύει. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια. Η αστυνομία τη μόνη εντολή που έλαβε ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα στείλει επιστολή στον κ. Βούτση και θα του ζητήσει γραπτές απαντήσεις, ενώ έκανε λόγο για «ανοχή της κυβέρνησης στις αναρχικές ομάδες των Εξαρχείων».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του εναντίον του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ τον κατηγόρησε πως πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας.

Επικριτικός κατά της κυβέρνησης ήταν και για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμό. «Αυτό που έχει συμβεί στη Δικαιοσύνη ουδέποτε έχει ξαναγίνει στη μεταπολίτευση. Ουδέποτε είχαμε πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει θεσμικό εμπόδιο τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Εδώ υπουργοί βγαίνουν και υβρίζουν ανοιχτά τους δικαστές... Πρωτοφανή πράγματα... Η διάκριση των εξουσιών έχει στον πυρήνα της την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» είπε, προσθέτοντας πως «αν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μονοπρόσωπη εξουσία καλό είναι να ξυπνήσει. Κινδυνεύει ο ίδιος να πιστέψει τα παραμύθια του. Το σημαντικό δεν είναι τι πιστεύει, αλλά τι πιστεύουν αυτοί που τον ακούνε».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές τονίζοντας πως «όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τη χώρα».

Τέλος, ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον πρωθυπουργό για τα σημερινά του γενέθλια και όπως είπε σκέφτεται να του στείλει για δώρο μια κορνίζα με τη γελοιογραφία του Αρκά που, όπως σημείωσε, γράφει: «Είμαι ψεύτης αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε;».

Σχετικές ειδήσεις