ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης εναντίον Μάρδα: Γνωστοί και μη εξαιρετέοι οι πολιτικοί υπάλληλοι των τροϊκανών

Λαφαζάνης εναντίον Μάρδα: Γνωστοί και μη εξαιρετέοι οι πολιτικοί υπάλληλοι των τροϊκανών

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκάλεσε την Κυριακή (30/07/2017) το σχόλιο του Δημήτρη Μάρδα στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση του Νομισματοκοπείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας είχε δηλώσει νωρίτερα: «Μια αντίδραση υπήρχε όταν είχε ακουστεί αυτή η πρόταση, για να μπουκάρουμε να πάρουμε τα 20 δισ. που βρίσκονταν στο Νομισματοκοπείο αποθηκευμένα. Είχε πει ο κ. Λαφαζάνης ότι “να και ο κ. Μάρδας ξέρει ότι υπάρχουν αυτά τα 20 δισ. και δεν μας τα λέει και ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουμε δεξιά και αριστερά. Και σηκώθηκε και είπε να φύγουμε από το μνημόνιο, να πάμε στη δραχμή. Επειδή υπήρχε μια προσωπική μομφή απάντησα με τον τρόπο που απάντησα. Απαντώντας, είπα καταρχάς ότι πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτά τα χρήματα είναι δικά μας ή κάποιου άλλου γιατί αν είναι κάποιου άλλου, αποτελεί θέμα κλοπής. Ουδείς σηκώθηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο να επικροτήσει τη συγκεκριμένη άποψη. Η ομάδα Λαφαζάνη ήταν υπέρ της δραχμής, όμως η συντριπτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση ήταν υπέρ του ευρώ».

«Είναι ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού και διαψεύσεως τα αναμασήματα του Δημήτρη Μάρδα για “μπουκάρισμα” στο Νομισματοκοπείο. Αυτοί που έχουν “μπουκάρει” και κάνουν “ριφιφί” στη χώρα και όσοι ως πολιτικοί υπάλληλοι τους εξυπηρετούν, είναι πολύ γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», σχολίασε φανερά ενοχλημένος, από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε: «Το ατέλειωτο επικοινωνιακό σόου στο οποίο επιδίδονται ορισμένοι αυτήν την περίοδο για την πρώτη φάση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται από πλήθος ανακρίβειες, μισές αλήθειες, χονδροειδή ψέμματα, ευφάνταστες εξιστορήσεις και ακατάσχετο κουτσομπολιό. Αυτός ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός ψεύδους και παραπληροφόρησης, πέραν των πολλών άλλων, επιδιώκει να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερο την γενική σύγχυση και να συγκαλύψει τις ευθύνες συνολικά κυβέρνησης και κατεστημένου και όσων πρωταγωνιστούν στον επικοινωνιακό αυτό ορυμαγδό για την προδοσία της διπλής λαϊκής εντολής. Παράλληλα δείχνει με τον πλέον διαυγή τρόπο την παρακμή ενός ευρώ-πληκτου κατεστημένου που έχει οδηγήσει τη χώρα στη σήψη, την κατάπτωση και σε ερείπια».

«Για άλλη μια φορά τονίζω ότι τόσο προσωπικά όσο και ως Αριστερή Πλατφόρμα, κόντρα σε ''θεούς και δαίμονες'' στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας και ενάντια στην δογματική στάση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Γ. Βαρουφάκη, προτείναμε την μετάβαση της χώρας στο εθνικό νόμισμα, ως το μόνο δρόμο για την αποτροπή της εξευτελιστικής συνθηκολόγησης που ακολούθησε, για την απαλλαγή της χώρας από την κατοχή, τα μνημόνια και την λιτότητα και την υλοποίηση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος εθνικής κυριαρχίας, διεξόδου και ανασυγκρότησης του τόπου», συνέχισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Και σε αυτήν την κατεύθυνση τόσο προσωπικά όσο και ως Αριστερή Πλατφόρμα καταθέταμε μέχρι την τελευταία στιγμή ρεαλιστικές και βιώσιμες προτάσεις, οι οποίες, παρά την έλλειψη πρότερης προετοιμασίας από την κυβέρνηση, θα μπορούσαν να υλοποιήσουν με θετικό τρόπο την έξοδο από το ευρώ και την ανάκτηση από τη χώρα μας της δυνατότητας να ασκήσει κυρίαρχα εθνική νομισματική πολιτική για την αναπτυξιακή αναζωογόνηση της οικονομίας και την δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Σύντομα, στον κατάλληλο χρόνο θα αναφερθώ ειδικότερα σε αυτές τις προτάσεις και δυνατότητες, που έμειναν λόγω ευρώ-δογματισμού ανεκμετάλλευτες, μακριά από το κακοστημένο και νοσηρό επικοινωνιακό παιχνίδι αυτής της περιόδου», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Σχετικές ειδήσεις