ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί ο Βενιζέλος – Συναινεί η ΝΔ

Την κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητεί ο Βενιζέλος – Συναινεί η ΝΔ

Την κλήτευση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αίτημα στο οποίο συμφωνεί και η ΝΔ, μετά τις αποκαλύψεις από τα νέα αποσπάσματα του βιβλίου του υπουργού Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλε το σχετικό αίτημα, επισημαίνοντας πως η Επιτροπή πρέπει να καλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ώστε τα μέλη της να έχουν τη δυνατότητα να του υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με τα όσα ο ίδιος αναφέρει στο πρόσφατο βιβλίο του.

Η απόφαση για την κλήση ή μη του κ. Βαρουφάκη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει στο βιβλίο του πως μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και εκείνος τον ρώτησε αν έχει Plan X. Του απάντησε «Θες να σου κάνω μια παρουσίαση;».

Δεν έγινε ωστόσο ποτέ παρουσίαση, αλλά το σχέδιο του το έδωσε. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών του είπε χαρακτηριστικά «Διάβασε και κλάψε».

Επίσης ο Βαρoυφάκης ισχυρίζεται στο βιβλίο του πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το Grexit του Σόιμπλε μέσω μιας πρότασης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σχετικές ειδήσεις