ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τη θρησκεία

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τη θρησκεία

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τις «προοδευτικές» δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται στην ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” και “Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια”.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να συντηρήσει την κόντρα για τη σημαία και τη θρησκεία, αποπροσανατολίζοντας τους πάντες από τα σημαντικά προβλήματα που έχει ο τόπος.

Μετά τις παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την αριστεία στα σχολεία και τη σημαία, σειρά πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής που εν μέσω θέρους άνοιξε το ζήτημα των παρελάσεων θέλοντας να δείξει πόσο προοδευτικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πως παραμένει πιστός σε αυτά που έλεγε προεκλογικά.

Αφού λοιπόν ψήφισε 2 μνημόνια, αφού γονάτισε το λαό από τους φόρους και αφού εφαρμόζει την πιο «δεξιά» πολιτική που έχει ποτέ εφαρμοστεί στον τόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να θυμίσει στο λαό ότι παραμένει «αριστερό» κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το θέμα των παρελάσεων, ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε πώς «δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα».

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, είπε ότι «είναι ανόητο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε έτσι τον εξισωτισμό προς τα κάτω».

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας» υπογράμμισε επίσης.

«Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για παραλήρημα ιδεοληψίας.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση.

Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας».

«Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις