ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον… βόλεψαν κι αυτόν: Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο πατέρας του Νίκου Παππά

Τον… βόλεψαν κι αυτόν: Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο πατέρας του Νίκου Παππά

Την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μετά πάντως τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, διευκρινίστηκε πως η θέση θα είναι άμισθη.

Η επιλογή προκάλεσε ήδη την αντίδραση της ΝΔ που αντέδρασε με μια δηκτική ανακοίνωση.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη: «Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία» είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε «δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά».

Υποστήριξε επίσης ότι τα μέλη της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, «θα λειτουργήσουν ως εκκαθαριστές, και για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ως λειτουργοί, θα εκκαθαρίσουν τον οργανισμό και θα προετοιμάσουν τη μετάβαση στον νέο φορέα».

«Εμείς – πρόσθεσε - φιλοδοξούμε οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να ανήκουν στη Θεσσαλονίκη, το μετρό να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει τη δοκιμαστική του λειτουργία το 2019, να γίνει μια προσπάθεια, της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, των φορέων της Θεσσαλονίκης, ώστε επιτέλους τα λεωφορεία και ο ΟΑΣΘ να αποκτήσουν τον κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν. Πλέον τα λεωφορεία ανήκουν στον ελληνικό λαό και ο ΟΑΣΘ στους Θεσσαλονικείς» ανέφερε ο υπουργός.

Αντιδρώντας στην τοποθέτηση του κ. Στέλιου Παππά, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Άμισθη η θέση του Παππά λέει το υπουργείο Μεταφορών

Χωρίς αμοιβή θα ασκήσει τα καθήκοντά του ο κ. Παππάς σύμφωνα με το Υπουργείο, το οποίο απάντησε ως εξής στην ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαϊδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά».

«Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ , θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.
Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί ολόκληρα χρόνια για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της.
Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών.

Σχετικές ειδήσεις