ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμανατίδης: Έντονο ενδιαφέρον για την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Αμανατίδης: Έντονο ενδιαφέρον για την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από αστάθεια, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε πως υπάρχει εικόνα εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των προσπαθειών της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση στο εξωτερικό. Ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε πως η αμηχανία μπροστά στα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τα άλλα κόμματα, σε μια τυφλή αντιπαράθεση, που πολλές φορές ξεπερνά τα αντιπολιτευτικά όρια και υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας.

Σχετικά με την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι θα αποτελέσει για μία ακόμα χρονιά ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό γεγονός, όχι μόνο για τη Β. Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα. «Τιμώμενη χώρα φέτος, όπως γνωρίζετε, είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, αλλά και των Κινέζων αξιωματούχων στην Ελλάδα, έβαλε τις βάσεις και περιμένουμε πολλά από τις συμφωνίες, καθώς υπάρχει έντονο, αμοιβαίο κοινό ενδιαφέρον. Στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για την ανάκαμψη, η πραγματοποίηση της 82ης ΔΕΘ δίνει θετική ώθηση» δήλωσε.

Ερωτηθείς για την παραμονή του πρωθυπουργού για μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αμανατίδης τόνισε: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός ασχολούνται με τα θέματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιφέρειάς της σε καθημερινή βάση και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των Διεθνών Εκθέσεων. Η ίδρυση του γραφείου του πρωθυπουργού, η ενίσχυση των δράσεων του ΥΜΑΘ, αλλά και η διοργάνωση διεθνών συναντήσεων στη Θεσσαλονίκη -Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, δείχνουν τη σημασία που αποδίδουμε για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης.

Η υλοποίηση των έργων του Μετρό, η δημιουργία δημόσιου φορέα, ώστε η περιφέρεια Θεσσαλονίκης να έχει σύγχρονα και ποιοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, η απόδοση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στους πολίτες, είναι κάποια από αυτά που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ακόμα.

Η ανάδειξη της Β. Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης σε ενεργειακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης, είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που υλοποιούνται.

Ταυτόχρονα, οι φορείς της πόλης θα έχουν την ευκαιρία, ώστε να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την περιοχή, για να ενταχθούν στο στρατηγικό εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας μας. Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να έχει τη θέση που δικαιούται» κατέληξε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις