ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όλα καλά» τα βλέπει ο Τσίπρας: Θα βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

«Όλα καλά» τα βλέπει ο Τσίπρας: Θα βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

Με υποσχέσεις και με λόγια ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η πολιτική της κυβέρνησης του είναι σωστή.

Ο κ. Τσίπρας, αφού δέθηκε στο άρμα των τοκογλύφων δανειστών, επιχειρεί τώρα να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του και διαμηνύει πως σε ένα χρόνο θα βγούμε από τα μνημόνια που ο ίδιος και η κυβέρνησή του ψήφισαν με «δόξα και τιμή».

«Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος για τον οποίο εργάζεται η κυβέρνηση», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στο Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η πορεία της οικονομίας είναι θετική, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό για τον οποίο είπε ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά, καθώς μέχρι και τον Ιούλιο τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απαντώντας και σε ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων τόνισε:

-Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα είναι έτοιμη η Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία θα προσφέρει σημαντική ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση.

-Το "πάγωμα" των ασφαλιστικών εισφορών θα ισχύσει με την ψήφιση νόμου τις επόμενες μέρες.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έθεσαν τα αιτήματα σχετικά με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη φορολογία και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν. Στα θέματα του ΟΑΣΘ, του μετρό και του λιμανιού υπήρξε αναγνώριση, εκ μέρους των φορέων, ότι έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Η Θεσσαλονίκη και τα... έργα

«Άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Θεσσαλονίκη» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας.

Η αλλαγή στον τρόπο που η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη συνίσταται στο γεγονός ότι προχώρησαν μεγάλα έργα στην περιοχή, που είχαν γίνει "ανέκδοτο" για πολλά χρόνια, τόνισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παράδοση σε κυκλοφορία των δίδυμων σηράγγων στα Τέμπη, στους κάθετους άξονες στην Εγνατία οδό, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και το Λιμάνι.

Συνίσταται, επίσης, στη λειτουργία του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στην πόλη, στο οποίο και έγινε η συνάντηση, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι των φορέων κατέβαιναν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, και αυτή η αλλαγή σχολιάστηκε θετικά από τους φορείς.

Ακόμα η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό για να κάνει το προηγούμενο διάστημα σημαντικές διεθνείς συναντήσεις, όπως η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η Διμερής Ελλάδας-Σερβίας και η Τριμερής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ένα κρίσιμο θέμα και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις αστικές συγκοινωνίες είναι αυτή που θα κρίνει την προσπάθεια.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Σχετικές ειδήσεις