ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Εμπρηστές χτύπησαν την Ζάκυνθο – Θέλουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση

Τόσκας: Εμπρηστές χτύπησαν την Ζάκυνθο – Θέλουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση

Με την βεβαιότητα ότι η Ζάκυνθος χτυπήθηκε από εμπρηστές, εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τσόσκας.

Μάλιστα, ο υπουργός μίλησε για οικοπεδικά συμφέροντα που υπάρχουν στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι θέλουν να δουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση.

«Είδαν τα ελικόπτερα ανθρώπους που προσπαθούσαν να βάλουν τη φωτιά», τόνισε στη συνέχεια ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real FM, ενώ ερωτώμενος αν οι φωτιές ήταν έργο εμπρηστών απάντησε «καμία αμφιβολία».

«Δηλαδή μια φωτιά άναβε, άλλη μια ξεσπούσε κάπου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, ήταν πισώπλατες μαχαιριές στους πυροσβέστες, στον μηχανισμό που προσπαθούσε να σώσει τον τόπο και το δάσος. Αυτές οι ενέργειες, που κάποιοι για λόγους συμφεροντολογικούς; Οικοπεδικά συμφέροντα; Κάποιοι θέλουν να δούνε ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση; Αυτό είναι το πιθανότερο», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά, για το αν υπάρχει κάποιος εγκέφαλος πίσω από τις φωτιές στη Ζάκυνθο ο Νίκος Τόσκας τόνισε, «το ψάχνουμε. Οι φωτιές είναι πολλές και οι περισσότερες είναι συγκεντρωμένες σε συγκεκριμένη περιοχή».

«Προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, γιατί δεν μπορεί να μας αφήσει ανεπηρέαστους και να μην προβληματιζόμαστε με τόσες πυρκαγιές. Όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, όλος ο κρατικός μηχανισμός αυτές τις ημέρες ασχολείται με την Ζάκυνθο. Δεν νομίζω κάποιοι να μας θεωρούν τόσο αφελείς που να πιστεύουμε ότι τυχαία άναψαν αυτές οι πυρκαγιές. Κανένας δεν είναι τόσο αφελής στην χώρα μας», συμπλήρωσε τέλος ο υπουργός, ενώ παραδέχθηκε τις ελλείψεις σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Σχετικές ειδήσεις