ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα... καταφέρνει

Καμίνης: Είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα... καταφέρνει

Συνέντευξη, με το... βλέμμα στις εξελίξεις αναφορικά με την εκλογή ηγεσίας στο νέο πολιτικό φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, παραχώρησε στα «Νέα» ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος, Γιώργος Καμίνης.

«Η ιστορία λέει πως είμαι ένα αουτσάιντερ που μάλλον τα... καταφέρνει. Αουτσάιντερ με θεωρούσαν όταν το 2010 κέρδισα, ενώνοντας όλον τον προοδευτικό χώρο, τον κ. Κακλαμάνη, τον τότε υποψήφιο της ΝΔ στην Αθήνα, αουτσάιντερ και το 2014, όταν επανεκλέχτηκα, δημιουργώντας μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία, νικώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε σάρωνε σε όλη τη χώρα. Θέλω να κερδίσω γιατί θέλω και ξέρω πώς να προσφέρω. Ο αγώνας αυτός πρέπει από κοινού να κερδηθεί, απ’ όλους μας, γιατί το χρειάζεται η Ελλάδα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο όραμά του, αλλά και στην απόφασή του να εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη για να βγει από το αδιέξοδο της συντήρησης από τη μια και του λαϊκισμού από την άλλη. Να ξαναδώσουμε νόημα στην πρόοδο, να σταματήσουμε τη φθορά των δημοκρατικών θεσμών, να κάνουμε την ανάπτυξη πράξη. Μια παράταξη που να φέρει επιτέλους κάτι καινούργιο, να μεταρρυθμίσει, να παντρέψει το παλιό με το νέο, να ενώσει με πνοή, αρχές και δύναμη. Η διαδικασία εκλογής επικεφαλής για τον νέο φορέα από τους ίδιους τους πολίτες, δίνει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία, που δεν είμαι σίγουρος ότι θα δοθεί ξανά. Μια ευκαιρία όχι μόνο για την αναγέννηση της ίδιας της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, αλλά όπως είπα και μία ευκαιρία για τη χώρα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο αν θα παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου, ο κ. Καμίνης τόνισε: «Δεν υπάρχει ούτε νομικό ούτε ηθικό ζήτημα, γιατί τα δύο αξιώματα δεν τέμνονται. Η εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες έχει ως ορίζοντα το 2019. Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι για μένα ζήτημα αρχής. Εξάλλου τη δουλειά στη μέση δεν την άφησα ποτέ. Κι εδώ βρισκόμαστε, στα μισά της θητείας μας. Έχουμε ήδη χτίσει ένα τεράστιο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουμε ισορροπήσει τα οικονομικά, τώρα προχωράμε για έργα, ηλεκτρονικά δίκτυα, παρεμβάσεις που θα δώσουν δύναμη, προβολή και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Αθήνα».

Τέλος, αναφερόμενος στις μετ' εκλογικές συνεργασίες και το αν προτιμά ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, ο κ. Καμίνης σχολίασε: «Αν και μιλάτε με έναν άνθρωπο που θεωρεί τη συνεργασία βασικό παράγοντα δημιουργίας και καλού αποτελέσματος, να ξέρετε ότι, όπως είπα και κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η κυβέρνηση είναι δέσμια της λαϊκίστικης τακτικής, ενώ η αντιπολίτευση παλεύει με τον συντηρητικό εαυτό της. Να σας φέρω ένα παράδειγμα: όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση παρουσίασα, κόντρα στο ρεύμα, μία πρόταση για τη ρύθμιση των διαδηλώσεων στο κέντρο. Ποτέ η ΝΔ δεν τόλμησε να την κάνει νόμο. Σήμερα, παρουσιάζω στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δημιουργίας ειδικών χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών, ώστε να σταματήσει αυτό το δράμα στη μέση του δρόμου. Εις ώτα μη ακουόντων. Το «δεξιό» και το «αριστερό» σήμερα είναι κάτι πολύ σχετικό. Δε συμφωνείτε;».

Σχετικές ειδήσεις