ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Εργασιακά δικαιώματα και δημόσιοι υπάλληλοι δεν κινδυνεύουν από την Αριστερά

Γεροβασίλη: Εργασιακά δικαιώματα και δημόσιοι υπάλληλοι δεν κινδυνεύουν από την Αριστερά

Κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους και στις συνδικαλιστικές ενώσεις να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, απευθύνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Η αρμόδια υπουργός με συνέντευξή της στη Αυγή της Κυριακής, σημειώνει ότι «ούτε τα εργασιακά δικαιώματα ούτε ο δημόσιος τομέας κινδυνεύουν από τους ανθρώπους της Αριστεράς».

Παράλληλα, αποδίδει την άρνηση του προσωπικού να συμμετάσχει στη διαδικασία αφενός σε «μικροπολιτικούς λόγους», καθώς -όπως λέει- ορισμένοι επιδιώκουν «να μπλοκάρουν την τρίτη αξιολόγηση», αφετέρου επειδή με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου η αξιολόγηση είναι ταυτισμένη με τις απολύσεις.

«Είναι η ώρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις να σταθούν στο ύψος των αγώνων τους, να ξεπεράσουν αγκυλώσεις, καχυποψία και δισταγμούς και να περέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στους ανθρώπους της Διοίκησης», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχουν κηρύξει αποχή από την αξιολόγηση.

Κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είχαν επιβάλλει στον κόσμο της Δημόσιας Διοίκησης κλίμα φόβου και εργασιακής ανασφάλειας, ενώ διαβεβαιώνει: «εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις δημόσιες δομές ώστε να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και να υποστηρίξουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας σε δομές όπως τα ΚΕΠ, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. «Η μετάβαση στην ψηφιακή εκδοχή του κράτους δείχνει τον άλλο δρόμο, που είναι εφικτός, για Δημόσια Διοίκηση χωρίς γραφειοκρατία, εστίες διαφθοράς και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων», τονίζει, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η εξοικονόμηση δεν θα επιτευχθεί «από μαζικές, άδικες απολύσεις και καταργήσεις δομών, που δυστυχώς επιλέχθηκαν κι εφαρμόστηκαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων