ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Ανδρέας και Αλιέντε εξέφραζαν την μεγάλη αλλαγή, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

Βίτσας: Ανδρέας και Αλιέντε εξέφραζαν την μεγάλη αλλαγή, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Σαλβαδόρ Αλιέντε εξέφραζαν την ανάγκη μίας μεγάλης αλλαγής στις κοινωνίες που απευθύνονταν, ωστόσο αντιμετώπισαν σφοδρές αντιδράσεις από το προϋπάρχον σύστημα, όπως συμβαίνει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον Σκάι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά πως «σαν σήμερα πήρε ο Αλιέντε την κυβέρνηση στην Χιλή και συνέβησαν τα ίδια πράγματα με διαφορετικό αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που έβλεπε ότι η αλλαγή πρέπει να πάει πολύ πιο πέρα και να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά (...) η γέννηση του κόμματος είναι καλή ευκαιρία να το πεις αυτό το πράγμα, γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτησιακή διαδικασία».

Σήμερα, ανέφερε, υπάρχει αλλαγή στο μεταπολιτευτικό σύστημα. «Η κοινωνία ήθελε να υπερβεί το τρίγωνο της διαπλοκής» υπογράμμισε και έκανε λόγο για «καινούργια προσπάθεια αλλαγών σήμερα, όταν δόθηκε μια μάχη που έφτασε σε τέλος τον Ιούλιο του '15 και επαναβεβαιώθηκε με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στην έλευση του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε πως «έρχεται ο Μακρόν, δεν θα συζητήσει μόνο τις διμερείς σχέσεις, το θέμα είναι τι θα γίνει στην Ευρώπη».

Σχολιάζοντας τα της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί αυτή να κλείσει γρήγορα και πρόσθεσε ότι «στόχος να βγούμε από τη διαδικασία των μνημονίων. Από τη δική μας την πλευρά έχουμε κάνει τα περισσότερα, λίγα πράγματα έχουν να γίνουν».

Τέλος, ο κ. Βίτσας δήλωσε μεν ότι δεν μπορεί ένας υπουργός να κάνει προσωπική πολιτική στην κυβέρνηση, συμπλήρωσε όμως ότι «όποιος διαφωνεί έχει διάφορους δρόμους να εκφράσει τη διαφωνία του», αφήνοντας υπαινιγμούς για παραίτηση των διαφωνούντων.

Πηγή: Σκάι

Σχετικές ειδήσεις