Παππάς: Ο ΟΑΣΘ ήταν «μέσα» και οι μέτοχοι «κονόμαγαν»

Παππάς: Ο ΟΑΣΘ ήταν «μέσα» και οι μέτοχοι «κονόμαγαν»

Σε αποκαλύψεις για ατασθαλίες που έγιναν στον ΟΑΣΘ, βάσει σχεδίου, προανήγγειλε πως θα προχωρήσει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τα στοιχεία θα παρουσιαστούν από τον ίδιο και τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ημέρες μετά την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Όπως τόνισε, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει πως «ο Οργανισμός ήταν "μέσα" και οι μέτοχοι "κονόμαγαν"» και ανέφερε για παράδειγμα ότι το επιχειρηματικό κέρδος έφθανε στο 80% και καταγραφόταν λογιστικά στα έξοδα, δημιουργώντας έτσι έλλειμμα και συνεχή ανάγκη για χρηματοδότηση από το κράτος και πως αποσβέσεις εκατομμυρίων δεν αποτυπώνονταν σωστά ή και καθόλου.

Στόχος είναι, όπως σημείωσε, η εκκαθάριση του Οργανισμού, ώστε να αναδιοργανωθεί και να αποκτήσει νέο σύγχρονο εξοπλισμό.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του και όχι ενός τεχνοκράτη για τη θέση του προέδρου είπε πως τόσο ο ίδιος ως πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου όσο και ο νυν υπουργός ως πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον του Οργανισμού.

Απαντώντας, δε, σε όσους τον κατηγόρησαν για οικογενειοκρατία, τόνισε ότι «εγώ δεν είμαι ο πατέρας του Νίκου... Εγώ είμαι γιος του "μπάρμπα Νίκου"» σημειώνοντας πως τα παιδιά του είναι περήφανα για τον πατέρα τους - τη διαδρομή και την ιστορία του - όπως και ο ίδιος για τον δικό του.