Μητσοτάκης σε φορείς: Από εμένα θα ακούτε μόνο προτάσεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν

Μητσοτάκης σε φορείς: Από εμένα θα ακούτε μόνο προτάσεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν

Συνάντηση με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, στις 15-17 Σεπτεμβρίου. 

«Από εμένα θα ακούτε μόνο προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη μέρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, πιστεύουμε ότι μαζί επιχειρήσεις και εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

«Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας ένα ρεαλιστικό, τολμηρό σχέδιο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αυτό αφορά ιδιαίτερα εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία μόνο να κερδίσει έχει από την εφαρμογή του δικού μας προγράμματος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για την υπερφορολόγηση της επιχειρηματικής δράσης, το ακριβό κόστος εργασίας και τις δυσκολίες στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και υπογράμμισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να εστιάσει σε αυτά τα θέματα: «Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα συμμαζέψουμε το κράτος, πώς θα μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση, πώς θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα».

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές στην Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης (Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου, Αναστασιάδης) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στις 5.00 το απόγευμα με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.