ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή Φλαμπουράρη ότι δεν αξιοποιήθηκε το πακέτο Γιούνκερ

Παραδοχή Φλαμπουράρη ότι δεν αξιοποιήθηκε το πακέτο Γιούνκερ

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ότι η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει το πακέτο Γιούνκερ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και απαντώντας σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία δεν αξιοποιήθηκε το πακέτο Γιούνκερ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης παραδέχτηκε πως «ναι» και πρόσθεσε ότι αυτό δεν έχει γίνει «διότι έχει μια τρομακτική διαδικασία».

Όπως διευκρίνισε, «πρέπει να καταθέσεις business plan, όχι μόνο για το τι θα κάνεις, αλλά και το πώς θα το κάνεις. Και για να εγκριθεί, θέλει έσοδα - έξοδα στο business plan να είναι ‘συν’ για να μπορεί να δίνεται πίσω (σ.σ. το δάνειο)».

Σε μία προσπάθεια να επεξηγήσει περαιτέρω, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «δεν γίνονται αυτά μέσα σε μία ημέρα. Είμαστε κυβέρνηση τετραετίας. Το οικονομικό επιτελείο έχει τόσες ανάγκες και αρμοδιότητες να ανταπεξέλθει που αυτό έχει μείνει λίγο πίσω. Άρα έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας να το αξιοποιήσουμε».

Εξέφρασε την πεποίθηση, πάντως ότι «θα ανοίξουν οι κάνουλες πολύ περισσότερο τον Αύγουστο του 2018 που θα βγούμε από το μνημόνιο».

Σχετικές ειδήσεις