ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ο Τσίπρας ετοιμάζει μία κακοστημένη παράσταση που πλέον δεν κόβει εισιτήρια

Κικίλιας: Ο Τσίπρας ετοιμάζει μία κακοστημένη παράσταση που πλέον δεν κόβει εισιτήρια

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει στίγμα επιτυχίας. Υπουργοί συνομιλούν με τις συλλογικότητες που καταστρέφουν δημόσια περιουσία και ιδιωτικές περιουσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η κυβέρνηση έχει να αποφασίσει να τους "χαϊδεύει"».

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στη Θεσσαλονίκη «ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει μία κακοστημένη παράσταση, η οποία πλέον δεν κόβει εισιτήρια» και πρόσθεσε επ' αυτού πως τα έσοδα από τους φόρους είναι λιγότερα από 600 εκατ. ευρώ και ενώ οι πολίτες έχουν υποστεί, όπως είπε, φορολογική λαίλαπα, υπάρχει υστέρηση εσόδων.

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι φορολογεί άγρια τους πάντες, με ταξικό πρόσημο: «Ενώ το κράτος υπεροφολογεί τους πάντες, δεν επιστρέφει αυτά τα οποία πρέπει. Ο αρμόδιος υπουργός έρχεται και λέει ότι από τη κύρια πηγή χρηματοδότησης για να αναπτυχθεί η χώρα, που είναι το πακέτο Γιούνκερ, δεν έχουν μπορέσει να απορροφήσουν παρά ελάχιστα. Γιατί η κυβέρνηση έχει κάνει μπίζνες πλαν την πολιτική απάτη! Αυτό είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που πάνε να στήσουν τηλεοπτικά και επικοινωνιακά σόου για να κρύψουν την αποτυχία τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλάει οριζόντια σε όλη την κοινωνία. «Εμείς δεν μιλάμε για 30 χρόνια πριν και για δήθεν εμφυλιοπολεμικές μάχες. Στη Νέα Δημοκρατία μιλάμε με ρεαλισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε πέρυσι γιατί εξαγγέλλει ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 30% και όχι 40, 50 ή 60% απάντησε: "Τα έβαλα κάτω και τόσο μπορούν να μειωθούν οι δαπάνες από αυτόν τον φόρο. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών ο λαός θα δώσει την απάντηση του"», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα πει ψέματα και δεν θα δώσει ψεύτικες ελπίδες.

Αναφερόμενος, τέλος, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ισχυρίστηκε ότι επί ΝΔ δεν έγιναν ποτέ και προστατεύθηκαν με τον νόμο Κατσέλη, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις