ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν: «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας»

Εμανουέλ Μακρόν: «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας»

Εμανουέλ Μακρόν | Ειδήσεις: Λίγο πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας, στην προσπάθειά της να βγει από την οικονομική κρίση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Μακρόν υπογραμμίζει ότι η οικονομία ανακάμπτει και η ανεργία υποχωρεί, και στον βαθμό που του αναλογεί ενθαρρύνει γαλλικές επενδύσεις καθώς κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα πλαισιώνεται από εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών ομίλων, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο ίδιος αποκλείει οποιαδήποτε σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας με νόημα πως κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε, αργά ή γρήγορα, το τέλος του ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Μακρόν σημειώνει πως Ελλάδα και Γαλλία έχουν παρόμοια οράματα και στρατηγικά συμφέροντα και υπογραμμίζει τις προοπτικές που υπάρχουν για εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, λέγοντας ότι η Γαλλία επιθυμεί την οικοδόμηση μιας σχέσης άμυνας που να προσφέρει στην Ελλάδα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί την Αθήνα να επιδείξει τη βούλησή της να ενταχθεί πλήρως στην Ευρώπη της άμυνας, μέσα από την επιλογή εξοπλισμών που θα στηρίζουν την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Γαλλίας επιμένει πως η Άγκυρα έχει απομακρυνθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υποστεί τις συνέπειες.

Ωστόσο ο ίδιος σπεύδει να ταχθεί κατά της πλήρους ρήξης, καθώς η Τουρκία παραμένει ένας ουσιαστικός εταίρος σε πολλές κρίσεις που αφορούν την Ευρώπη, όπως είναι η τρομοκρατική απειλή και η μεταναστευτική πρόκληση για την οποία σημειώνει ότι η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη μείωση της πίεσης προς την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις