Γεννηματά: Θέλουμε ένα σχολείο με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά

Γεννηματά: Θέλουμε ένα σχολείο με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά

«Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών», δήλωσε τη Δευτέρα (11/09/2017) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μετά τον αγιασμό στο 6ο διαπολιτισμικό δημοτικό σχολείο Ευόσμου – Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι βρίσκεται δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους και στηρίζει την προσπάθεια «για ένα καλύτερο σχολείο», ένα σχολείο «ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών», που «δίνει ίσες ευκαιρίες, αλλά αναγνωρίζει και την αξία».

«Είμαστε, σήμερα, εδώ γιατί θέλουμε να μιλήσουμε, όχι μόνο με τις ευχές μας. Θέλουμε να πούμε, ότι στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για ένα καλύτερο σχολείο που εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά, αλλά αναγνωρίζει και την αξία. Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει στο διαπολιτισμικό σχολείο Κορδελιού», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Επέλεξα να σταθώ εδώ μπροστά σε αυτή τη σκάλα, με τα μηνύματα αγάπης, φιλίας, δημοκρατίας, δημιουργίας, ανοιχτής κοινωνίας, που έχουν γράψει τα ίδια τα παιδιά. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσει έξω από τους τοίχους αυτού του σχολείου σε όλη την ελληνική κοινωνία. Γιατί μαζί, χέρι, χέρι, οι Έλληνες μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, δυνατή, δημοκρατική, ισχυρή και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Καλή χρονιά».

Η κυρία Γεννηματά προηγουμένως εξέφρασε και τις ευχές της προς τους μαθητές, τους γονείς τους και τους δασκάλους για τη νέα χρονιά. «Θέλουμε να ευχηθούμε καλή χρονιά, με υγεία και προκοπή σε όλους. Στα παιδιά μας, πριν από όλα, που εύχομαι να έχουν καλή πρόοδο, στους γονείς τους που εύχομαι να τα καμαρώνουν πάντα όπως επιθυμούν και στους δασκάλους που πρέπει να έχουν τη δύναμη για να στηρίξουν τα παιδιά».

Νωρίτερα, κατά την τελετή του αγιασμού η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθύνθηκε χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, λέγοντας ότι θέλει να στείλει το μήνυμα τους από αυτό το διαπολιτισμικό σχολείο, σε όλη τη χώρα.

Την κυρία Γεννηματά συνόδευαν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και οι βουλευτές Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιώργος Αρβανιτίδης. Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού, Πέτρος Σούλας σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Γεννηματά επισκέπτεται την περιοχή και την ευχαρίστησε για τις παρεμβάσεις της.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας και εξέφρασε τις ευχές του προς τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς, τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ