ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Έως αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας (vids)

Σταθάκης: Έως αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας (vids)

Σήμερα, το αργότερο έως αύριο, θα εκδοθούν όλες οι άδειες που απομένουν για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης της Ολυμπιάδας, διαβεβαίωσε ο Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός», που εισέβαλαν αιφνιδιαστικά το πρωί στο υπουργείο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Αυτό θα σημάνει ότι μπορεί να αρχίσει άμεσα η εκμετάλλευση και πλήρης λειτουργία του συγκεκριμένου μεταλλείου, τόνισε.

Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, ενώ όλες οι εκκρεμότητες θα λυθούν στη διαιτησία, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες. Η αδειοδότηση των Σκουριών που συνδέεται με το επίμαχο ζήτημα της μεταλλουργικής μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διαιτησίας, επισήμανε σε δηλώσεις του. «Φιλοδοξούμε ότι θα επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο», δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα και «καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε», ενώ απαντώντας σε ερώτηση επεσήμανε πως αν ζητηθεί συνάντηση και από την πλευρά της εταιρείας αυτή θα πραγματοποιηθεί. Υποστήριξε, δε, ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι παραμένουν στο υπουργείο και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, αναφέροντας πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, δεν έχουμε δικαιωθεί πλήρως», διεκδικώντας τη δουλειά τους.

Σχετικές ειδήσεις