Πετρελαιοκηλίδα - Τσίπρας: Ενισχύστε τις επιχειρήσεις απορρύπανσης στον Σαρωνικό

Πετρελαιοκηλίδα - Τσίπρας: Ενισχύστε τις επιχειρήσεις απορρύπανσης στον Σαρωνικό

Πετρελαιοκηλίδα | Σαρωνικός: Εντολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για τη συνδρομή περισσότερων πλοίων, με σκοπό την ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού έδωσε την Παρασκευή (15/09/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν η λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

Ζήτησε επίσης την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Τέλος, έδωσε εντολή για την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.