Το καφεδάκι Μητσοτάκη με τα «αστέρια» Έλληνες μαθητές και φοιτητές (pics)

Το καφεδάκι Μητσοτάκη με τα «αστέρια» Έλληνες μαθητές και φοιτητές (pics)

Με μαθητές και φοιτήτριες που διακρίθηκαν συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Βασίλη Γεωργιάδη, πρωτοετή φοιτητή του ΑΠΘ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών και τον Ραφαήλ Τσιάμη, μαθητή της Γ' Λυκείου, ο οποίος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο και κατέκτησε την πρώτη θέση και στην τελική φάση του διαγωνισμού Αστρονομίας και θα συμμετάσχει, τον Νοέμβριο, στην 11η Ολυμπιάδα Αστρονομίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη.

4228159

Επίσης, συναντήθηκε με τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Μαρία Λανταβού και Ευθυμία Δουρουδή, οι οποίες -με το σχέδιό τους για το έξυπνο ρούχο- απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Product Design», ανάμεσα σε 512 προτεινόμενα έργα φοιτητών και επαγγελματιών αρχιτεκτόνων από 30 χώρες, στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου «Rethinking the Future».

4228156

Οι δύο φοιτήτριες σχεδίασαν ένα «έξυπνο» ρούχο (wearable), που μπορεί να προσαρμόζεται στις εναλλαγές της θερμοκρασίας, αλλά και στις διαφορετικές δραστηριότητες της ημέρας.