ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: Γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν τόσο πολύ τον Τσίπρα

Guardian: Γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν τόσο πολύ τον Τσίπρα

Με ένα άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian επαναφέρει το ερώτημα για το εάν η Ελλάδα μπορεί τελικά να ανακάμψει πραγματικά και να συγχρονίσει το βήμα της με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Σύμφωνα με τον Guardian η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο βελτιωμένη όσο δείχνουν οι οικονομικοί δείκτες. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως μπορεί τα εργοστάσια να επεκτείνουν την παραγωγή και περισσότεροι άνθρωποι να βρίσκουν δουλειά, αλλά η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ και αυτό δεν έχει αναπληρωθεί και οι νέοι παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας σε ποσοστό τουλάχιστον 45%.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως οι ξένοι επενδυτές εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία και τα πολιτικά εμπόδια, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όμως δεν έχει επιτυχημένη πορεία.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Guardian αναφέρει πως υπάρχουν καλά νέα, αφού πλέον τον χαρακτηρίζει πραγματιστή που αποδέχεται πλέον τις πολιτικές της ελεύθερης αγοράς.

Πάντως, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πως σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Αλέξης Τσίπρας βιώνει μία πρωτοφανή στήριξη από τους ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι θεωρούν πως μόνο ένας αριστερός θα μπορούσε να περάσει αυτή την εξοντωτική λιτότητα που ζητήθηκε από τους Έλληνες.

Σχετικές ειδήσεις