ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαντορινιός για Σαρωνικό: Εάν υπήρξαν λάθη τα έκανα μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας

Σαντορινιός για Σαρωνικό: Εάν υπήρξαν λάθη τα έκανα μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρξαν λάθη στην αντιμετώπιση της κρίσης με την μόλυνση του Σαρωνικού άφησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εάν υπήρξαν λάθη τότε τα έκανε ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας.

Ωστόσο, ο κ. Σαντορινιός εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν υπήρξε ολιγωρία και ότι οι δηλώσεις του «πως θα είναι καλύτερα από πριν» προέκυψαν από την ενημέρωση των εταιρειών, σημειώνοντας σε συνέντευξη στον Σκάι, ότι λίγες ώρες μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, στις 9:40, είχε τοποθετηθεί το απαραίτητο φράγμα, αναφέρει το ΑΠΕ. Στο διάστημα αυτό, σημείωσε, είχαν διαφύγει περίπου 300 τόνοι καυσίμου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών αντιρρύπανσης.

Ο ίδιος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός των επόμενων 20-30 ημερών θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα της πετρελαιοκηλίδας, υπογραμμίζοντας ότι αναζητούνται πάντα οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού με μαζούτ.

Ανέφερε, τέλος, πως το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις και όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα υπάρξει ενημέρωση για το πότε είναι ασφαλής η κολύμβηση.

Σχετικές ειδήσεις