Γεννηματά: Ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο και νοθεία;

Γεννηματά: Ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο και νοθεία;

Τη θέση ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις αναφορικά με την εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία, επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πατρίδα» σημείωσε ότι «δεν υπάρχει διαφωνία. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο κ. Αλιβιζάτος δεν δίδονται εγγυήσεις μέχρι σήμερα. Ακόμα και υποστηρικτής αυτού του εγχειρήματος στην Επιτροπή, παραδέχτηκε ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει δυο, τρεις και τέσσερις φορές, ή άλλος να πάρει το pin και άλλος να ψηφίσει τελικά».

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι «πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας που θα πει να προχωρήσουμε χωρίς εγγυήσεις».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η εν λόγω διαδικασία δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά αλλού παρά μόνο στην Εσθονία, με σοβαρότατες κριτικές και εκεί και με υποχρεωτική την αυτοπρόσωπη παρουσία, ενώ όταν επιχειρήθηκε να εισαχθεί σε κρατίδιο της Γερμανίας, το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας την έκρινε αντισυνταγματική.
«Δεν είναι τυχαίο ότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν εφαρμόζεται και κανένα κόμμα, ούτε κανένα άλλο σοσιαλιστικό κόμμα στις διαδικασίες του επέλεξε να το υιοθετήσει», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «είναι πολύ σοβαρό το εγχείρημα που κάνουμε, για να το θέσουμε σε αμφισβήτηση και να πάρουμε τόσο σημαντικό ρίσκο χωρίς εγγυήσεις. Ήδη δυο εταιρείες έχουν αρνηθεί να το αναλάβουν. Επομένως εγώ δεν βλέπω καμία διαφωνία, βλέπω σοβαρότατο έλλειμμα στο επίπεδο των εγγυήσεων και άρα αναρωτιέμαι ποιος θα αναλάβει το ρίσκο για ένα φιάσκο και νοθεία».