Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την Κεντροαριστερά

Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την Κεντροαριστερά

Μπροστά με 6,1 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα στην  πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το προβάδισμα της με 22,7% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,6% με την διαφορά να βρίσκεται στις 6,1 μονάδες.

Ακολουθούν, η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%), το ΚΚΕ 6% (6,1%) ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,6%, ενώ ως προς την παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Για το ποιος εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 23,5% πιστεύει ότι είναι ο πρώτος, το 31% ότι είναι ο δεύτερος ενώ το 42% κανένας εκ των δύο.

Για την πορεία της χώρας οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 73,5% ότι πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, για την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή της θα χειροτερεύσει, ενώ το 28% ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

Στην ερώτηση για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Τι έδειξαν τα δείγματα για την Κεντροαριστερά

Εκπληξη είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αν σε αυτή συμπεριληφθεί το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς.

Στην περίπτωση αυτή ο νέος φορέας λαμβάνει 10,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6%, τα άλλα κόμμτα είναι κάτω από το 3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 26,5%.