ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσούκαλης: «Ο Έλληνας βουλευτής στοιχίζει αρκετά στο δημόσιο»

Ν. Τσούκαλης: «Ο Έλληνας βουλευτής στοιχίζει αρκετά στο δημόσιο»
Ο Έλληνας βουλευτής στοιχίζει ακριβά στο δημόσιο, τουλάχιστον επτά φορές περισσότερο από ότι στη Σουηδία!

Ο Έλληνας βουλευτής στοιχίζει ακριβά στο δημόσιο, τουλάχιστον επτά φορές περισσότερο από ότι στη Σουηδία!

Τάδε έφη ο ανεξάρτητος ο Νίκος Τσούκαλης ο οποίος παραιτήθηκε από την αποζημίωση που λαμβάνουν οι βουλευτές για τις συμμετοχές τους στις επιτροπές της Βουλής.

Η ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή που πρόσκειται στη Δημοκρατική Αριστερά, έγινε μέσω επιστολής προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο που απέδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και που συνυπογράφουν και υιοθετούν, μαζί με τον κ. Τσούκαλη, οι κ.κ. Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

«Η δημοκρατική αριστερά έχει από μηνών καταθέσει μια πλήρη πρόταση για την αναμόρφωση και ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος και του ρόλου του βουλευτή στις νέες συνθήκες και αυτό γιατί θεωρεί ότι η ποιότητα του πολιτικού συστήματος και γενικότερα της δημοκρατίας είναι η αιτία που θα έχει γεννήσει αυτή την κρίση», αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη, «ο Έλληνας βουλευτής στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο επτά φορές περισσότερο από ότι στη Σουηδία και τέσσερις από την Αυστρία!»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που πιθανόν να προκλήθηκαν, ο κ. Τσούκαλης παραδέχεται πως αυτές ήταν ανάμικτες: «Προήλθαν κυρίως από τους βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων. Οι αρνητικές ενστάσεις αναφέρονται στο γνωστό, ότι σε μια περίοδο που οι βουλευτές βάλλονται, τέτοιου είδους ενέργειες επιδεινώνουν το κλίμα. Φυσικά δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τους πολίτες, αντιθέτως ο κόσμος το υποδέχτηκαν με θερμές εκδηλώσεις.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει πως η ενέργεια αυτή είχε συμβολικό χαρακτήρα «προκειμένου να καταστήσουμε θέμα συζήτησης και συναπόφασης την κοινή απαίτηση των πολιτών για αναμόρφωση του χαρακτήρα του βουλευτή στην περίοδο της βαθύτατης κρίσης», τόνισε και κατέληξε «Με απόφαση της ολομέλειας θα πρέπει το μέτρο αυτό να γενικευτεί. Είναι πράγματι λαϊκισμός το να ισοπεδώνονται οι χαρακτήρες και οι συμπεριφορές των βουλευτών των κομμάτων.

Είναι άλλο λαϊκισμός το να επιθυμούν κάποιοι να είναι οι βουλευτές πένητες ή να θεωρούνται προνόμια αυτονόητες παροχές που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη- όπως είναι το υπηρεσιακό αυτοκίνητο- και άλλο η σοβαρή συζήτηση προκειμένου να καταστεί ο Έλληνας βουλευτής πραγματικά εκπρόσωπος της εκλογικής περιφέρειας και του έθνους κ όχι διεκπεραιωτής των πελατειακών σχέσεων από το οποίο προέρχονται και οι λεγόμενες παροχές».