ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρελαιοκηλίδα Σαρωνικός: Τι απαντά ο Κουρουμπλής και γιατί τσακώθηκε on air με την Μπακογιάννη

Πετρελαιοκηλίδα Σαρωνικός: Τι απαντά ο Κουρουμπλής και γιατί τσακώθηκε on air με την Μπακογιάννη

Την εκτίμηση ότι «ήταν ατυχία για τη χώρα μας» πως η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έγινε νύχτα εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη (21/09/2017) ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τους χειρισμούς της αναφορικά με την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι το πλοίο της EMSA ήταν δεσμευμένο με άλλη σύμβαση και πρόσθεσε πως «το πιο κοντινό σκάφος του EMSA στην Ελλάδα, εκτός από αυτό που ήταν στην Ελλάδα, βρισκόταν στη Μάλτα».

«Το πλοίο από τη Μάλτα ταξίδευε με 10 κόμβους και θα χρειαζόταν τρεισήμισι ημέρες για να φτάσει στην χώρα μας καθώς το πλοίο δεν είναι αεροπλάνο», συνέχισε ο υπουργός Ναυτιλίας.» Για το λόγο αυτό, είπε ότι κάναμε το αίτημα στις 12 Σεπτεμβρίου, γιατί τότε φάνηκε ο μέγεθος της πετρελαιοκηλίδας», είπε.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για το εάν οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου να ψαρεύουν στον Σαρωνικό, απάντησε: «Πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή».

Η κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη και το θέμα με τη συνεργάτιδα

Αργότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της συνεργάτιδάς του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (20/09/2017) θυελλώδους συνεδρίασης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή, όπου ο ίδιος είχε μια έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ζητώ συγγνώμη για τη συνεργάτιδά μου.. Έγινε παρεξήγηση γιατί κάτι της είπε ο διπλανός της. Είναι συγγενικό μου πρόσωπο. Δεν δικαιούμαι να έχω ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης δίπλα μου; Ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκνευρισμένος, νόμισε ότι γέλαγε για εκείνον. Εγώ δεν έχω αγωνία για την καρέκλα!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Ο ίδιος δέχτηκε επικρίσεις από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είπε: «Για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής θα έπρεπε να έχει άλλα χαρακτηριστικά και δεν τα έχει».

Τότε ακολούθησε ο παρακάτω έντονος διάλογος:

Κουρουμπλής: Εγώ έγινα πολιτικός με προσωπική προσπάθεια και δεν ανήκω σε οικογενειοκρατία!

Μπακογιάννη: Τι μου λέτε τώρα! Εγώ είμαι βουλευτής Αθηνών και ζω από κοντά τα προβλήματα των πολιτών.

Κουρουμπλής: Δεν είμαι της οικογένειας Μητσοτάκη...

Μπακογιάννη: Είστε ψεύτης! Ποιον κοροϊδεύετε σ’ αυτήν τη χώρα;

Κουρουμπλής: Είστε πολύ επιθετική, είναι μάλλον κληρονομικό!

Μπακογιάννη: Είναι από τον Βενιζέλο...

Κουρουμπλής: Ζητώ συγγνώμη για τη συνεργάτιδά μου.. Έγινε παρεξήγηση γιατί κάτι της είπε ο διπλανός της. Είναι συγγενικό μου πρόσωπο. Δεν δικαιούμαι να έχω ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης δίπλα μου; Ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκνευρισμένος, νόμισε ότι γέλαγε για εκείνον. Εγώ δεν έχω αγωνία για την καρέκλα!

Μπακογιάννη: Ούτε πολιτική αξιοπρέπεια έχετε να παραιτηθείτε!

Κουρουμπλής: Μην τα βάζετε μαζί μου, θα βρείτε τον μπελά σας!

Σχετικές ειδήσεις